Home / Kendo

Kendo

Kendo VechtsportKendo is een Japanse stijl van schermen afgeleid tijdens de Meiji-periode in Japan (1868-1912)

Kendo is een Japanse stijl van schermen afgeleid tijdens de Meiji-periode in Japan (1868-1912), uit de twee-handed sword fighting technieken van de samurai. Vandaag kendo, wat “weg van het zwaard” wordt geoefend met shinai (bamboe zwaarden) en gevechtsvliegtuigen beschermende uitrusting voor de doelgebieden: het hoofd, polsen en buik. De bogu (beschermende kleding) uit een mannen (masker), een doe (borstplaat), kote (schermen handschoenen) en het tarragewicht, een soort schort om de buik en heupen te beschermen.

Beschermende kleding

Onder de beschermende kleding, kendoka (studenten kendo) dragen van een hakama of brede gespleten mantel, tot de enkels. Het wapen gebruikt in Kendo is de shinai, of bamboe zwaard. Shinai is ongeveer vier voet lang en bestaat uit vier nauwkeurig gevormde bamboelatten samengebonden holle cilinder te vormen. Een draad loopt langs de lengte van de shinai. Om een geldig snede te maken moet een speler staking zijn tegenstander met de zijde tegenover het snoer. Bovendien moet de punt worden getroffen door het bovenste derde van de shinai.

Houten zwaarden

Samurai moesten trainen met houten zwaarden of bokuto. Onnodig te zeggen, ze hebben vaak pijn gedaan tijdens de training of zelfs hebben ze hun trainingspartner gedood door de training met bokuto. En het bamboe zwaard werd uitgevonden. Blijkbaar is Kamiizumi Isenokami Nobutsuna uitgevonden van de eerste Shinai-achtige trainingsstok, die in de vroege 16de eeuw hikihada werd genoemd. Het werd gemaakt door bamboe als moderne shinai maar met meer stukken en verpakt met leer.

Bogu (moderne pantser) werd niet tot de late 18de eeuw uitgevonden. Bogu was toen nog niet gebruikelijk en veel kenjutsu-scholen hebben ook geen bogu gebruikt. Het doel was hetzelfde. Met bamboeszwaarden en deze bogu kunnen ze Kenjutsu erg hard trainen zonder hun trainingspartners te pijn of te doden. Nu blijft kenjutsu in Iaido (de manier van tekenen van zwaard) en een trainingsmethode van kenjutsu veranderde in kendo.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page