Home / Kempo

Kempo

Kempo VechtsportDe kunst van Kempo, ook geschreven Kem-Pooh

De kunst van Kempo, ook geschreven Kem-Pooh dat in 520 nC, tijdens de zuidelijke dynastieën dat Bodhidharma China binnengekomen en noordwaarts naar het koninkrijk van Wei reist, waar de fabelachtige ontmoeting met keizer Wu van de Liang-dynastie begon. Deze ontmoeting is opgenomen door het intense gesprek en bespreking van Boeddhisme en Dhyana, die plaatsvond. De ontmoeting was tevergeefs, zijn woorden aan de wereldse keizer betekende niets en dus, door zijn pogingen vervloekt, verliet Bodhidharma het keizerlijk paleis en reisde naar de provincie Honan, waar hij de Shaolin tempel binnengekomen en een belangrijke periode van martial begon Kunstgeschiedenis.

Depressie groeide toen hij de beroemde Shaolin-tempel bereikte voor Prajnatra’s vertellen waar was. De monniken waren in een geslepen toestand fysiek en mentaal verminderd, door de overmatige hoeveelheid tijd die de monniken brachten in meditatie en nog een beetje. Veel van de monniken vielen vaak in meditatie, terwijl anderen hulp nodig hadden in de basisbehoeften van het leven – zo zwak was hun conditie.

Bodhidharma

Bodhidharma mediteerde voor een onbekende tijd in een grot aan de rand van de tempel; Op zoek naar een manier om de prestaties van het licht van Boeddha te verlengen en de monniken de controle over hun leven weer te geven. Bij zijn terugkeer gaf Bodhidharma de monniken op de binnenplaats, van de sterke tot de zwakke, en begon met hun te verklaren en te werken in de kunst van Shih Pa Lo Han Sho of de 18 handen van Lo Han. Deze technieken die de basis vormen voor bijna alle vechtsporten, werden vandaag niet oorspronkelijk bedoeld als vechtmethoden. Ze waren een manier waarop de monniken verlichting kon behalen, terwijl hun fysieke gezondheid bleef behouden.

Chuan Fa of Fist Methode

Gedurende de Sui-periode, ongeveer veertig jaar na de dood van Bodhidharma, wordt verteld dat briganden het Shaolin-klooster hebben aangevallen; Een van de vele aanvallen die tot de vroege twintigste eeuw zouden plaatsvinden. Tijdens deze eerste invasie probeerden de monniken om hun tempel te verdedigen nutteloos te zijn, hun vaardigheden waren niet afgestemd op vechttechnieken. Het leek alsof de tempel zou vallen. Een monnik van de tempel, die alleen als de “bedelmonnik” werd genoemd, tijdens de laatste belegering van de tempel door de briganden, viel meerdere van de woeders aan met een reeks agressieve hand- en voettechnieken die sommige doden en de overige aanvallers wegrijden. De andere monniken waren zo geïnspireerd, door de vertoning van deze enkele priester, dat zij in deze krijgsstijl hulp hebben aangevraagd als beschermingsmiddel. In latere scripts werd deze vechtkunsten opgenomen als Chuan Fa of Fist Method.

Nieuwe fase in de vechtkunsten evolutie

Over veertig jaar groeide de vechtkunsten van de Shaolin-tempel en er werd gezegd dat meer dan 400 kunststijlen in de komende eeuwen voorspoedig waren. Verschillende decennia na het gevecht van de bedelmunk, een meester van Chuan Fa, genaamd Ch’ueh Taun Shang-jen, zou de oorspronkelijke Shih Pa Lo Han Sho, die al jaren verloren was, herontdekt. Ch’ueh heeft over een periode zijn kunst van Chuan Fa geïntegreerd met die van Lo Han, waardoor het totale aantal technieken van het oorspronkelijke achttien tot het totaal van tweeënzeventig werd verhoogd. Voor meerdere jaren na deze periode heeft Ch’ueh de landelijke kant van China gereisd in de bevordering van zijn kunst in verscheidene adembenemende vechtwedstrijden, tot hij over een man genaamd Li in de provincie Shensi kwam. Li, een meester van Chuan Fa en andere krijgsmachtige manieren (inclusief geruchten van Chin Na), heeft gedurende een tijdje met Ch’ueh gereisd en het curriculum van Chuan Fa ontwikkeld om in totaal een honderd en zeventig technieken te vormen. Voorts categoriseerden ze deze technieken in vijf onderscheidende groepen die onderscheiden werden door verschillende dieren waarvan de instinctieve reacties de bewegingen van dit nieuwe Chuan Fa reflecteerden. Bij hun terugkeer naar de Shaolin-tempel, waarvan zowel Li als Ch’ueh behoorden, presenteerden zij de andere monniken, wu xing quan, de vijf dierlijke vormen en brachten de nieuwe Shaolin tempel een nieuwe fase in de vechtkunsten evolutie.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page