Home / Karate

Karate

Karate VechtsportKyokushin

Karate is een generieke term voor de verschillende kick / punch kunst die zijn oorsprong in Okinawa en Japan. Karate is een Japans woord dat in het Engels vertaalt als, “lege hand.” Het is een krijgskunst van ongewapende zelfverdediging waarin gerichte slagen van de handen of voeten worden geleverd met speciale geschreeuw uit een evenwichtig standpunt. Karate is verwant aan judo, maar benadrukt opvallende technieken, door middel van trappen en stoten, in plaats van het worstelen of het gooien van een tegenstander. Karate als een middel van zelfverdediging heeft de oudste geschiedenis, die teruggaat honderden jaren.

Coördinatie en behendigheid

Het is pas de laatste jaren dat de technieken die zijn overgeleverd waren wetenschappelijk bestudeerd en de principes ontwikkeld voor het maken van de meest effectieve gebruik van de verschillende bewegingen van het lichaam. Training op basis van deze principes en de kennis van de werking van de spieren en de gewrichten en de vitale relatie tussen beweging en evenwicht in staat stellen de moderne student van de Karate te worden voorbereid, zowel fysiek als psychisch, om zichzelf met succes te verdedigen tegen elke would-be aanvaller. Als fysische techniek Karate vrijwel geheel gelijk. Aangezien het is zeer dynamisch en maakt evenwichtig gebruik van een groot aantal van het lichaam van de spieren, het biedt een uitstekende all-around lichaamsbeweging en ontwikkelt de coördinatie en behendigheid.

 Belangrijkste traditionele stijlen

De belangrijkste traditionele stijlen van karate zijn Shotokan, Shito Ryu, Goju Ryu en Wado Ryu. Elk van deze stijlen wordt gegeven door verschillende internationale organisaties. Naast deze 4 belangrijkste stijlen is er een breed scala aan andere stijlen, systeem en de familie vormen van karate. Ieder van hen traceren hun oorsprong terug naar het eiland Okinawa, voorheen ook wel bekend als de Ryukyu-eilanden, en de krijgskunst ontwikkeld daar. Shotokan karate is een kunst, een sport, en de basis voor een methode van zelfverdediging. Verschillende mensen ervoor kiezen om de verschillende aspecten van karate benadrukken in hun persoonlijke training en studie. Als een groep iedereen is blootgesteld aan, en verwachting zal deelnemen aan, training gericht op alle drie de aspecten (kunst, sport en zelfverdediging) in een poging om een goed afgeronde achtergrond hebben. Stilistisch, Shotokan staat bekend voor het hebben van een sterke, lage houdingen, dynamische heup bewegingen, en uiterst nauwkeurige technieken.

Kyokushin Kai

Kyokushin (極 真?) Is een stijl van stand-up, volledig contact karate, opgericht in 1964 door Koreaanse-Japanse Masutatsu Oyama (大 山 倍 達 Ōyama Masutatsu?). “Kyokushin” is Japans voor “de ultieme waarheid.” Het is geworteld in een filosofie van zelfverbetering, discipline en harde training. De volledige contactstijl had internationale aantrekkingskracht (beoefenaars hebben in de afgelopen 40+ jaar meer dan 12 miljoen geteld).

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page