Home / Hwa Rang Do

Hwa Rang Do

Hwa Rang Do VechtsportHwa Rang Do, leert dat met het oog op een maximale menselijk potentieel te bereiken, moet men een staat van evenwicht te bereiken en harmonie

Hwa Rang Do, leert dat met het oog op een maximale menselijk potentieel te bereiken, moet men een staat van evenwicht te bereiken en harmonie met de natuurlijke wetten van het universum te behouden. De theorie van Um-Yang stelt dat er in de natuur naast elkaar bestaan van polaire tegenstellingen. Voor iedereen, er een gelijke tegenovergestelde. Hwa Rang Do, is een combinatie van UM {soft / rondgaande beweging} en YANG {hard / lineaire beweging}, waardoor het een van de meest gevarieerde en uitgebreide martial arts te vinden in de wereld.

De essentie van Hwa Rang Do

Het onderzoek integreert het spirituele, mentale en fysieke disciplines waardoor haar beoefenaars om hun volledige potentieel op alle gebieden van het leven te realiseren. De technieken zijn afgeleid in overeenstemming met de principes van Um-Yang. Drie elementen van Um, de essentie van Hwa Rang Do® zachte technieken: Yu – zachte, vloeiende kracht van stromend water. De kracht van Yu is bedrieglijk; relenting onder dwang; het trekt de aanval in zijn eigen stroom van macht en re-regisseert het. Won – beweging in circulaire richting. Zijn kracht kan worden gezien in de rots aan het einde van een strop, of de kracht ontwikkeld op basis van een draaiende beweging.

Eenheid en combinatie

Hwa – als derde element Um, vertegenwoordigt eenheid en combinatie. Drie elementen van Yang, de essentie van Hwa Rang Do, hard technieken; Kang – is zo hard als staal of steen. Zijn kracht wordt geïllustreerd in de vorm van een gesloten vuist in een stuwkracht punch of een rechte front kick. Kak – middelen hoeken. De vorm wordt in de juiste hoek van de verbinding bij toepassing breken en gooien technieken of rechte hoekige blokken. Kan – middelen handhaven van de juiste afstand. Het tegenovergestelde aspect Hwa of combinatie en de vorm in het begrijpen van de afstand tussen twee tegenstander. Hwa Rang Do, leert zowel de vechtkunst (moo-sul) en helende kunst (in-sul). Als men in staat is om te verwonden of erger, dan moet hij / zij weten hoe zo goed genezen, eens te meer het behoud van de harmonie door middel van evenwicht van tegenstellingen.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page