Home / HALL OF FAME / HALL OF FAME: GERARD GORDEAU

HALL OF FAME: GERARD GORDEAU

Hall Of Famer, Gerard Gordeau een vechter in hart en nieren.

Hall Of Famer, Gerard Gordeau een vechter in hart en nieren.Gerard Gordeau (geboren 30-3-1956) is een Nederlandse voormalig savateur, karateka en gemengde krijgskunstenaar. Hij is de Wereldkampioen Savate 1991 en houder van de Nederlandse Kampioenschap Kyokushin Karate titel voor 8 opeenvolgende jaren, maar vooral bekend internationaal voor zijn strijd tegen Teila Tuli in het eerste Ultimate Fighting Championship op 12 november 1993.

Europees Savate Kampioen

Gordeau heeft voor het grootste deel van zijn leven in Karate getraind, maar ook leerde hij kickboksen en savate. Hij was een Nederlandse Karate Kampioen van 1978 tot 1985, een Europees Savate Kampioen van 1988 tot 1991 en een World Savate Champion in 1992, met een algemeen competitief record van 27-4 voor zijn MMA debuut. Hij heeft ook ervaring als bodyguard en uitmijter.

Deelgenomen aan UFC 1, het eerste evenement van Ultimate Fighting Championship

In 1993 heeft Gordeau deelgenomen aan UFC 1, het eerste evenement van Ultimate Fighting Championship, gepromoot als een vertegenwoordiger van de kunst van het savate. In zijn eerste wedstrijd, ook de eerste wedstrijd in de geschiedenis van UFC, werd hij tegen de 400 pond sumo worstelaar Teila Tuli gezet  in een gevecht die slechts 26 seconden duurde. Met Tuli die hem met een tsukidashi aanviel, ontweek Gordeau hem en liet de sumoworstelaar  tegen de muur van de kooi crashen; Hij nam de gevechtshouding aan en gebruikte een roundhouse kick naar Tuli’s gezicht, volgend met een rechter uppercut voordat de scheidsrechter ingreep om de wedstrijd te stoppen.

Kamakura Den Haag

Gordeau, bezit samen met zijn broers Al en Nico, de Dojo Kamakura in Den Haag. Hij trainde ook de volgende vechters;  K-1 vechter Mourad Bouzidi, samen met Anil Dubar, en soms ook de Roemeense kampioen Daniel Ghiţă. Gerard Gordeau hoort als een van de pioniers van de Nederlandse vechtsport en daarbuiten zeker in onze Hall Of Fame thuis!

Bekijk ook

HALL OF FAME: Branko Cikatić

HALL OF FAME: Branko Cikatić

Branko Cikatić vechter in hart en nieren. Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Cikatić ...

HALL OF FAME: PETER AERTS VECHTER PUR SANG!

HALL OF FAME: PETER AERTS

HALL OF FAME: PETER AERTS VECHTER PUR SANG! Peter Aerts is een Nederlands kickbokser die ...

Mike Passenier trainer van topvechters

HALL OF FAME: MIKE PASSENIER

Mike Passenier trainer van topvechters Dat niet alle Hall Of Famers wereldkampioen moeten zijn geweest ...