HALL OF FAME: BAS RUTTEN - Vechtsport Info
Home / HALL OF FAME / HALL OF FAME: BAS RUTTEN

HALL OF FAME: BAS RUTTEN

Bas Rutten Nederlands vechtsport trots en pionier

Sebastiaan “Bas” Rutten is een Nederlandse gepensioneerde gemengde martial artiest (MMA), Karate en Taekwondo blackbelt, en Muay Thai kickboxer. Hij was een UFC Heavyweight Champion, een drie-keer King of Pancrase wereldkampioen, en beëindigde zijn carrière op een 22 ongeslagen record (21 overwinningen, 1 onbeslist). Hij is momenteel de ster van Punk Payback on Fuel TV en co-host van Inside MMA op AXS.TV.

Bas Rutten is geboren 24 februari 1965 Tilburg, Nederland, nu woonachtig in Californië, USA.

Bas Rutten Nederlands Trots en vechtsport pionier

Indrukwekkend record aan overwinningen

Fight record: 28 overwinningen – 4 verliezen – 1 gelijk. 12 winsten door KO. Niet verloren in zijn laatste 22 gevechten. Top winsten tegen Frank Shamrock (bij twee gelegenheden), Kevin Randleman, Maurice Smith, Masakatsu Funaki en Guy Metzger.

Titels: 3 keer King of Pancrase, UFC zwaargewicht kampioen.

Vechtsport status: 5e graad zwarte band Kyokushin karate bekroond door meester Jon Bluming, tweede graad zwarte band in Taekwondo (uitgereikt door Wim Vlieger). 2e Shintai Karate (toegekend door Roland Jansen).

Zijn hybride stijl bevat evenveel opvallende aspecten, en het opmaken van zijn stand-up systeem kan worden beschreven als een combinatie van Karate, Muay Thai en Taekwondo.

Bijnaam: El Guapo (The Handsome One).

Bas Rutten een voorbeeld en inspirator voor velen.

Als een van de eerste en meest succesvolle Nederlandse MMA vechters en top vechtsporter heeft Bas Rutten een welverdiende plek in de Vechtsport Hall Of Fame. Hij is een schoolvoorbeeld van hoe men zich kan ontwikkelen tot een top atleet. Als kind leed Bas Rutten aan astma maar liet zich daar niet door stoppen om zichzelf te ontwikkelen tot een top vechtsporter. Een voorbeeld waar voorbeeld en inspirator voor velen!

 

Bekijk ook

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Engste man niet bang voor sterkste man: 'Slacht hem af' (video)

Engste man niet bang voor sterkste man: ‘Slacht hem af’ (video)

Martyn Ford verklaart vertraging bij het overeenkomen van de bokswedstrijd tegen "softy" Thor Bjornsson.

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic. De voormalige lichtgewicht kampioen is overgegaan naar zwaargewicht en daar wacht een stevige uitdaging.

UFC-legende Jon Jones maakt comeback: ‘Klaar om te gaan’

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page