HALL OF FAME: JAN OOSTERBAAN - Vechtsport Info
Home / HALL OF FAME / HALL OF FAME: JAN OOSTERBAAN

HALL OF FAME: JAN OOSTERBAAN

Jan Oosterbaan een bewogen leven vol vechtsport.

Jan Oosterbaan een bewogen leven vol vechtsportJan Oosterbaan is een begrip in vechtsport land, hij begon zijn vechtsport carrière in 1978 bij Maeng – Ho (onder leiding van Martin Borneman). Hij rees als snel tot de status van Nederlands kampioen halfzwaar gewicht.  Jan Oosterbaan heeft een ongeëvenaarde staat van dienst. Behaalde in 63 wedstrijden Nederlandse en Europese titels én de wereldtitel in het zwaargewicht.

Afscheid in 2003

In 2003 nam Jan afscheid van het wedstrijd circuit in een partij tegen Frank Lobman. Deze werd gehouden in het Rotterdamse Ahoy, de thuis stad van Jan. De partij werd gewonnen door Jan en was een waardig afscheid van een ware legende in de vechtsport.

Oosterbaan Gym een begrip

Jan Oosterbaan opende zijn eigen gym in Rotterdam in 2008, deze is uitgegroeid tot een begrip en niet alleen in de regio Rotterdam maar ver daarbuiten. De sportschool heeft naast een sport functie ook een sociale functie waar mensen en ook jongeren van diverse achtergronden een thuis vinden. Diverse leerlingen van Oosterbaan gym zijn uitgegroeid tot top vechters. Jan geeft zelf nog dagelijks trainingen en is bijna 24/7 in zijn sportschool te vinden.

Ruwe bolster blanke pit, en eerlijkheid boven alles

Jan Oosterbaan is het echte voorbeeld van de “ruwe bolster blanke pit”, een man met het hart op de goede plek, een echte Rotterdammer met het hart op de tong. En stelt eerlijkheid boven alles. Momenteel werkt hij met Koen Scharrenberg aan zijn autobiografie “Jantje O”. Deze zal najaar 2017 naar verwachting uitkomen. Jan Oosterbaan verdiend dan ook een waardige plek in onze Hall Of Fame, een vechtsporter in hart en nieren, een vaderlandse vechtsport held, en zo zien wij dat graag.

Bekijk ook

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Engste man niet bang voor sterkste man: 'Slacht hem af' (video)

Engste man niet bang voor sterkste man: ‘Slacht hem af’ (video)

Martyn Ford verklaart vertraging bij het overeenkomen van de bokswedstrijd tegen "softy" Thor Bjornsson.

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic. De voormalige lichtgewicht kampioen is overgegaan naar zwaargewicht en daar wacht een stevige uitdaging.

UFC-legende Jon Jones maakt comeback: ‘Klaar om te gaan’

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page