HALL OF FAME: BERT KOPS - Vechtsport Info
Home / HALL OF FAME / HALL OF FAME: BERT KOPS

HALL OF FAME: BERT KOPS

Decennia-lang heerste Bert Kops in de worstelarena’s en met rond de 3o titels is hij een van Nederlands grootste worstelaars te noemen. In het verleden trainde hij onder andere met Anton Geesink, Chris Dolman, Jan van de Paverd, John Bluming en Wim Ruska. Allemaal grote namen en pioniers van de vechtsporten binnen Nederland.

Olympisch sporter

In 1972 participeerde Kops mee op de Olympische spelen van München, tijdens een terroristische actie van Palestijnen vonden Israëlische worstelaars de dood. Onder hen Mark Slavin met wie hij een dag eerder nog had getraind. Geschokt door deze vorm van geweld keerde Bert Kops de Spelen voortijdig de rug toe.

Trainer van kampioenen en meer…

Heden ten dage traint Bert Kops kampioenen en aspiranten die groot willen worden in het MMA. Zoals MMA vechter Gegard Mousasi de wereldberoemde MMA-vechter die recentelijk van de UFC is overgestapt naar Bellator. Maar traint ook vechters voor de World Police and Fireman games, waar brandweermannen en politie agenten vanuit de hele wereld tegen over elkaar op de mat staan.

Inspirator en voorbeeld

Nog dagelijks traint Bert Kops vechters die onder zijn leiding tot grote hoogten komen, zo ook is hij een voorbeeld voor jeugdige vechters. In zijn sportcentrum waar de fijne kneepjes van het worstelen, MMA en kickboksen wordt onderwezen heerst respect voor de sport en elkaar.

Verdiende vermelding in de Hall of Fame

Wij eren pure vechtsporters als Bert Kops dan ook graag, vandaar deze vermelding in onze Hall Of Fame.

 

Bekijk ook

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans (41) maakt rentree

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans breekt zijn pensioen af, vertelde zijn manager, Ali Abdelaziz gisteren, aan ESPN's Brett Okamoto.

VIDEO: Vechter neer na dodelijke elleboog en knie

Boksen met de blote vuist is inmiddels al geen unicum meer, MMA-vechten zonder handschoenen wel.

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page