Daito Ryu Aiki Bujutsu - Vechtsport Info
Home / Daito Ryu Aiki Bujutsu

Daito Ryu Aiki Bujutsu

Daito Ryu Aiki Bujutsu Vechtsport

De kunst van Daito ryu is een van de oudste tradities van de Japanse ko ryu Bujutsu. De oorsprong ervan ligt in de convergentie van verschillende martial disciplines die in de Aizu clan, waar de formele bujutsu instructie was een prioriteit bij elkaar kwamen. De oprichting van de Nishinkan [verwant aan een krijgskunst universiteit], met al zijn aparte dojo’s en een diversiteit van kunst wordt onderwezen, is slechts een deel van de omstandigheden die de ontwikkeling van Daito ryu probleemgebied in de Aizu domein.

Bepalende factor

Een bepalende factor is, tot op zekere hoogte, toevallig, want het was in Aizu, waar bepaalde families en individuen bij elkaar kwamen, waardoor met hen hun eigen arts, ervaringen en expertise in jujutsu, zwaardvechten, speer-, paard: rijden, boogschieten, strategie en andere oorlog-gerelateerde kunst. Andere niet-martial arts werden ook gewaardeerd, zoals kalligrafie, poëzie, helende arts, ethiek, etiquette, en andere gebieden van het leren meer gerelateerd aan de vrede.

Over het algemeen, etiquette was de cohesieve verband tussen al deze disciplines, want de geest en het gedrag van de krijger werd gelijkgesteld aan, en soms gebruikt om te meten, zijn ware waarde en vechtkunsten. Essentieel voor het beoefenen van den vechtsport.

Traditionele lijnen

De meer traditionele lijnen van de Daito ryu vandaag de dag nog steeds prioriteit te geven aan de geestelijke vorming van de student, en beoordeelt zijn of haar vooruitgang door middel van karakter, toewijding, nederigheid, de bereidheid om bij te dragen aan het welzijn van de dojo, de voortgang van de medestudenten en andere eigenschappen die een trouwe en onbaatzuchtige geest te laten zien. Deze maken een student moeite waard om te worden geïnformeerd over de innerlijke geheimen van de techniek. Vandaar dat de leer gericht om te trainen en te testen geest en karakter eerst, en technieken worden dienovereenkomstig aangeleerd.