McGregor maakte zijn rivaal Jose Aldo kapot en MMA als sport groot
Home / Columns / McGregor maakte zijn rivaal Jose Aldo kapot en MMA als sport groot

McGregor maakte zijn rivaal Jose Aldo kapot en MMA als sport groot

Zo maakte McGregor zijn rivaal Jose Aldo kapot en maakte de sport groot

Conor McGregor is er verantwoordelijk voor dat MMA als sport en de UFC groot geworden zijn. Sinds de Ier op het toneel verscheen, heeft hij de sport veranderd door zijn talent, persoonlijkheid en talrijke rivaliteiten.

De Ier wordt gezien als de ‘luis in de pels’ van veel tegenstanders die hij tot op het bot afbreekt. McGregor heeft het beledigden tot een verfoeilijke kunst verheven en laat de haren bij menig rivaal overeind staan. Echter zonder Jose Aldo die aankomende nacht terugkeert naar de UFC Octagon zou McGregor waarschijnlijk een naamloze vechter gebleven zijn.

Khabib

Khabib Nurmagomedov en Dustin Poirier zijn zijn meest recente vetes en daarvoor was er Nate Diaz, tegen wie hij twee keer vocht. Maar aan al die dingen gaat Jose Aldo vooraf. McGregor was op zoek naar zijn eerste titel in de UFC toen hij begon te jagen op Aldo, de toenmalige UFC-kampioen vedergewicht.

En in 2015, toen het paar elkaar zou ontmoeten, was Aldo een veel grotere naam dan McGregor. De Braziliaan had op dat moment slechts één gevecht verloren en was in 10 jaar ongeslagen, terwijl hij vijf jaar lang als kampioen regeerde. Aldo verdedigde zijn titel zeven keer onder de UFC-vlag. De Ier zag het verslaan van Aldo als zijn kans om een carrière te maken. En dat begon door Aldo in een psychologische oorlog meet te voeren.

Mentaal afbreken

McGregor ging aan de slag om in Aldo’s hoofd te kruipen en slaagde erin zijn knoppen in te drukken ondanks het feit dat de Braziliaan geen woord Engels sprak. McGregor trok zich daar niets van aan. De Ier was ervan overtuigd dat hij Aldo zou vernietigen en begon de Braziliaan mentaal af te breken terwijl ze hun strijd bevorderden.

De Ier bedacht een tactiek om onder de huid van Aldo te kruipen. Dat begon toen de twee op wereldtoer gingen om het gevecht te promoten. McGregor pikte een paar keer de UFC kampioen riem af van Aldo. waardoor Aldo gefrustreerd en uitgeput achterbleef met de eindeloze capriolen van McGregor.

Geluk raakte op

,,De wereldtournee was gewoon een combinatie van mij die hem recht in de ogen aankeek en hem vertelde wat er met hem ging gebeuren”, legde McGregor later uit. ,, Ik wist dat zijn lichaam moe was. Ik wist dat zijn geest leeg was. Hij is op weg uit het spel. Het enige wat je hoeft te doen is kijken. “

De Ier stond tegenover Aldo tijdens UFC 194 in december 2015. Na al het gepraat, alle anticipatie en campagne die dit destijds het best gekochte gevecht ooit maakte, schakelde McGregor Aldo in 13 seconden uit. Deze werkwijze heeft de Ier aangehouden tegen zijn toekomstige rivalen. Echter lijkt zijn geluk gestrand en moest hij het afleggen tegen Khabib en Poirier.

Bekijk ook

Gepest jochie neemt keihard wraak! 'Vechtmachine'

Gepest jochie neemt keihard wraak! ‘Vechtmachine’ (video)

Een gepeste jongen werd het allemaal teveel

'Vette vreetzak!' UFC-ster McGregor FaceTimed met Paddy The Baddy

‘Vette vreetzak!’ UFC-ster McGregor FaceTimed Paddy The Baddy (video)

Toen Pimblett afgelopen weekend na een bezoek aan het Bellator MMA event

Russische MMA-kampioen Vladimir Mineev opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne

Russische MMA-kampioen opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne

De voormalige Russische paratrooper is de eerste bekende vechter

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page