Zo maak je elleboog stoten effectiever - Vechtsport Info
Home / Columns / Zo maak je elleboog stoten effectiever

Zo maak je elleboog stoten effectiever

Gebruik je elleboog stoten op een effectieve manier

Hoewel veel mensen met hun bokshandschoenen of andere hand en lichaam bescherming aan trainen om op de sportschool technieken te proberen, heeft u zelf misschien twijfels wanneer u stoten zou moeten geven zonder de bescherming te wijten aan het hoge percentage kans dat u een handbreuk krijgt, vooral als u zichzelf verdedigt in een situatie. Een handig alternatief voor het gebruik van je handen is natuurlijk de elleboog stoot, maar hoe gebruik je dit het beste in een straatgevecht?

Zo verwoestend mogelijk uithalen

In de volgende zelfverdedigingstechniek toont de altijd kleurrijke Master Wong wat hij voelt dat nodig is om uw elleboog zo verwoestend mogelijk te maken in een straatvecht.

Gedurende de les gaat Master Wong stapsgewijs door de techniek heen, zoals de beste afstand om een ​​elleboog te geven, hoe te voorkomen dat je terug geslagen wordt, en leer je dwars door je tegenstanders verdediging heen te slaan.

Bekijk de volledige zelfstudie video hieronder

 

Over Master Wong

Master Wong kwam oorspronkelijk naar Engeland op tienjarige leeftijd als vluchteling uit Vietnam. Hij kwam voor het eerst in aanraking met vechtsporten als gevolg van judo op school. Sifu Wong begon zijn opleiding bij een Chinese meester in Groot-Brittannië, en ging na 5 jaar naar Hongkong en het vasteland van China om in zijn vroege jaren twintig bij diverse Chinese meesters te studeren.

Een ware grootmeester

Opleiding in een grote verscheidenheid aan vechtsporten heeft Sifu Wong een basis en vaardigheidsniveau gegeven die zelden in de vechtsportwereld wordt gezien. Het stelt hem ook in staat om een ​​zeer uitgebreid onderwijsprogramma te bieden voor een groot aantal studenten met verschillende eisen. Dit leidde uiteindelijk tot de opening van de Master Wong Academy op Charles Street in Ipswich, die een van de weinige full-time trainingscentra in de regio werd.

Bekijk ook

Doping levensgevaarlijk! ‘Vechtsportautoriteit haalt uit’

Doping is en elke sport aanwezig en de bestrijding is niet altijd even eenvoudig.

‘Ik sloop hem!’ Holzken belooft Rus pak slaag

Nieky Holzken maakt op 26 maart zijn terugkeer naar de ONE kickboksring

Genadeklap! UFC zet vechter na 14 jaar op straat

De vechtsport organisatie koos ervoor zijn contract niet te verlengen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page