Zitten we te wachten op nog meer BN’ers in de boksring? – Vechtsport Info
Home / Columns / Zitten we te wachten op nog meer BN’ers in de boksring?

Zitten we te wachten op nog meer BN’ers in de boksring?

RTL Boxing Stars: ‘Rick Brandsteder, ik vertrouw op mijn harde rechtse directe’

Bekende Youtubers KSI en Logan Paul maken hun professionele debuut in een rematch zaterdag, maar er zijn andere beroemdheden en sporters die succes in het boksen zochten.

Sissend een aantal jaar lijkt het mode te zijn om vechtsporten, maar in het algemeen boksen als platform te gebruiken om bekenden personen tegen elkaar in de ring te zetten. Goedkoop vermaak of voegt het iets toe? Deze vraag komt naar boven als je zo eens rondvraagt wat mensen vinden van degelijke initiatieven.

Er zijn in het verleden een groot aantal bekende figuren geweest die zelfs aangestoken door het boks virus gepoogd hebben er een carrière in te vinden. Zoals film acteur Mickey Rourke die tegen Steve Powell de ring in ging en met succes, Rourke’s experiment in het boksen eindigde in 1994 met een respectabel record van 6-0-2.

Dan maar boksen

Voormalig speler van Birmingham City, Curtis Woodhouse, won vervolgens een Britse bokstitel. In 2006, was Woodhouse’s wens om een ​​succesvolle sportman te zijn, richtte hij zich op boksen in plaats van voetbal en maakte hij zijn professionele debuut met een puntenoverwinning op Dean Marcantonio.

Ook Cricket ster Andrew Flintoff verruilde in 2012 zijn cricketbat voor bokshandschoenen en stond in de ring tegenover Richard Dawson terwijl hij zijn professionele boksdebuut op zwaargewicht maakte. Ondanks zijn allrounder-status in cricket, was Flintoffs flirt met boksen een korte en ondanks het uitscahekelen van Dawson, verzamelde Flintoff een smalle puntenwinst in wat zijn eerste en laatste gevecht zou blijken te zijn.

Volksvermaak

Ook in Nederland lijkt het BN’er boksen te zijn doorgebroken maar wordt dit met gemengde gevoelens ontvangen. Toch blijkt dat er wel talenten tussen zitten die het in de echte bokssport niet eens gek zouden doen. Op tv is te zien hoe deze trainen en uiteindelijk de ring betreden, volksvermaak of heeft het een doel?

In het buitenland zijn zelfs doden te betreuren geweest zoals in India en Engeland, waar ligt de verantwoording en zal een goede boksbond helpen uitwassen te voorkomen, een terechte vraag. Ook deze strijd blijkt plaats te vinden op de achtergrond. Zaterdag zal blijken of het gevecht tussen KSI en Logan zijn doel zal behalen, geen ontwijkende acties maar echt boksen.

Een feit blijft dat of je nu een voorstander of tegen bent, de bokssport wel aandacht krijgt en wellicht meer dan ooit tevoren.

Zelf ook een column aanleveren? Mail onze redactie.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page