Home / Columns / Zijn sponsoren zeurende vechtsporters zat? (Column)

Zijn sponsoren zeurende vechtsporters zat? (Column)

Zijn sponsoren zeurende vechtsporters zat? (Column)

Wilt u mij sponsoren? Ik ben een aankomend vechter en kan veel voor u betekenen, ik ga op plekken komen waar u in beeld zult zijn.

Regelmatig worden potentiële sponsoren benadert door sporters die ondersteuning zoeken, niks mis mee en helaas soms noodzaak. Echter blijkt naar wat rondvraag dat sporter de sponsor vaak in de kou laat staan. Zodra de deal binnen is worden gemaakte afspraken niet nageleefd, de goede voorbeelden daargelaten.

Vechter meldt zich bij een potentiële sponsor, er is interesse van beiden kanten en een deal wordt gesloten. De sponsor voorziet de vechter van benodigde spullen zoals kleding, voeding supplementen en wat al niet meer. Dan zou je toch denken dat je daar de nodige aandacht op je merk voor terug krijgt, fout gedacht helaas niet altijd.

Leg je afspraken vast

Terwijl de sporter vrolijk aan de lijn hangt en vraagt om extra spullen. “Ik heb voeding nodig kan ik dat komen halen? ” Er zijn gevallen bekend waar een sponsor echt achter de sporter aan moet zitten, om hem te attenderen op de afspraken. “jij wilt spullen, wanneer ga je dan eens echt promoten op je social media etc? ” Een terechte vraag van een sponsor.

Sponsor deals bestaan uit legio verschillende varianten, zo is geld ook een veel gevraagd iets. Even wat cash na afloop van een gevecht. Maar stel deze vraag dan wel even met het shirt aan van de sponsor, of zet die pet op, kleine moeite. Veel gebeurt nog op vertrouwen, maar een sponsor deal vastleggen op papier lijkt verstandig, zo weet ieder waar hij aan toe is.

Ook een column schrijven? Mail onze redactie!

Bekijk ook

Badr Hari en Rico Verhoeven vliegen elkaar in de haren op Instagram

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven: ‘Wat mag dat kosten?’

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven: 'Wat mag dat kosten?'

De opmars van de allochtone jeugd in het kickboksen

Als je wint ben je Nederlander, bij verlies die buitenlander

Sporters worden vaak geconfronteerd met hun dubbele nationaliteit.

Jaloezie de ‘doodsteek’ voor de vechtsport in Nederland?

Vechtsport en sport in het algemeen zou moeten verbroederen, in de praktijk lijkt dit maar niet te lukken.

REGIO NIEUWS UITGELICHT