ZE NEMEN ONS HET KICKBOKSEN AF: 'We staan erbij en kijken ernaar' - Vechtsport Info
Home / Columns / ZE NEMEN ONS HET KICKBOKSEN AF: ‘We staan erbij en kijken ernaar’

ZE NEMEN ONS HET KICKBOKSEN AF: ‘We staan erbij en kijken ernaar’

Ik heb lang nagedacht of ik deze column zou schrijven maar het kickboksen wordt onmogelijk gemaakt

Zijn wij niet een beetje doorgeschoten in de corona gekte die is ontstaan? Natuurlijk is het goed dat als er een levensgevaarlijk virus opduikt er actie wordt ondernomen, maar gaan we in Nederland nu niet te ver? Allemaal vragen en meer die door het hoofd spelen van velen.

We moeten haast op onze knieën om onze geliefde contact sproten zoals deze worden bestempeld te mogen beoefenen, ik zelf ben een groot fan van het kickboksen, maar in feite geldt mij pleidooi column als hem zo noemen mag voor meerdere sporten die nu in het verdomhoekje zitten.

Wat is waarheid

Ineens dook Corona op uit het niets, eiste een groot aantal levens en duwde een strop om ieders nek. Een nek die als je die nu uitsteekt welhaast wordt afgehakt. Ik hoor vaak van sport vrienden “hoeveel mensen ken jij die gestorven zijn aan corona?” Ik moet toegeven, niet een. Wel mensen die zeggen dat ze het hebben gehad maar niet getest zijn, hoe zeker is het dan dat dit waarheid is.

Naarmate de tijd verstrijkt komen ook de cijfers en feiten naar buiten, en blijkt het virus op de terugweg. Er wordt wel al gesproken over een tweede golf, maar komt die er wel? Niemand weet het zeker, maar op onzekerheden worden wel maatregelen genomen zoals sportscholen die dicht moeten blijven terwijl andere contact gevoelige bedrijven gewoon open mogen, onbegrijpelijk.

Blinde paniek

“Het valt best mee met de besmettingsgevaren van het coronavirus,” zegt Viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC. Drie op de honderd patiënten bezwijkt aan het virus en daarmee is het sterftecijfer wel drie tot zes keer groter dan bij een gewone griep, vandaar dat je als land wel in paniek raakt maar is het terecht?

Over een aantal weken gaan we in Nederland massaal aan de mondkapjes, let wel die niet echt helpen want er wordt gezegd dat de 1.5 meter afstand de enige remedie is om geen corona te krijgen. De sportschool en kickboks branche heeft voorstellen gedaan om op die 1.5 metertje trainen, maar wordt afgeschoten.

We staan in de kou

Buiten trainen mag, dat is voor nu nog leuk met de zomer in aantocht, maar voor je het weet is het najaar, komt de kou en andere ellende, eens kijken wie er dan nog graag buiten traint. Er wordt gezegd dat 1 september dingen veranderen, dat zegt men nu, maar kan ook betekenen dat sportscholen dicht blijven.

Er hoeft maar iemand niezend naast de minister-president te gaan staan en de boel wordt afgeblazen, althans zo voelt het nu. Nederlanders zijn een volgzaam volk, dat is in de geschiedenis terug te vinden, we hebben ons veel laten afpakken de afgelopen eeuwen, en nu ook het kickboksen, we staan er bij en kijken er naar…..

Column bijdrage: Een kickboks fan

Bekijk ook

‘KO’! Kersverse UFC’er MEPT rivaal bruut naar het canvas

Steven Nguyen verdiende zich afgelopen nacht een UFC contract.

Verhoeven’s DOPING opmerking over Overeem: ‘Ik zit goed’ (video)

Rico Verhoeven en Alistair Overeem stonden gisteravond voor het eerst tegenover elkaar.

10 seconden! Overeem: ‘Snel einde Verhoeven gevecht’ (video)

Alistair Overeem en Rico Verhoeven kwamen vanavond voor het eerst oog in oog te staan.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page