Wordt jij in vijf minuten een meester in de vechtsporten? Columns
Columns

Wordt jij in vijf minuten een meester in de vechtsporten?

Wordt jij in vijf minuten een meester in de vechtsporten?

In vijf minuten vechtsport meester worden, geloof je ook in sprookjes?

Op een bepaald moment in de meeste vechtsportfilms is er een training scene te zien waar een jonge vechtsport leerling de weg van een oudere meester wordt getoond. Meestal beginnen ze met een paar eenvoudige, herhalende bewegingen, maar binnen ongeveer 10 seconden doen ze back flips, draaiende kicks en hakken stenen door de helft met hun blote handen. Leuk allemaal maar eigenlijk bullshit! Dat leer je nooit in vijf minuten, sterker nog dat neemt jaren van training in beslag.

Wordt jij in vijf minuten een meester in de vechtsporten?

In werkelijkheid vereist dat eigenlijk een rustige, consistente en gedegen aanpak als u ooit in de vechtsport terecht komt, feit en fictie is natuurlijk heel iets anders. Het gaat erom om de dagelijkse routine te omarmen, en hier zijn onze top 10 manieren om van u in 2017 een betere vechtsporter te maken.

Train ook eens tussendoor

Voor ons als vechtsport instructeurs is het pijnlijk duidelijk wanneer studenten tussen de lessen niet oefenen. We zeggen niet dat je elk moment moet doorbrengen met de vechtsporten, maar als je een aantal technieken hebt geleerd of bewegingen vormt, ga dan eens thuis oefenen, probeer dan ze een paar keer uit voor je volgende les, trap om die muur!

Ga op zoek naar een vechtsport instructeur die je kunt respecteren

Veel mensen verspillen veel tijd in vechtsporten omdat ze bij een instructeur blijven, zelfs als ze die niet als persoon respecteren, of ze heel erg slecht vinden. Laten we eerlijk zijn; Als je je instructeur persoonlijk niet aardig vindt, dan heb je er snel genoeg van gehad, vertrek dan, doe het lever eerder dan later.

Een vechtsport school is geen theekransje

Natuurlijk willen we vrienden maken en genieten van onze training, maar zoveel mensen lijken hun vechtsportenklasse te zien als een soort sociale club waar ze gaan praten en rondhangen. Je moet daar zijn om je vaardigheden te verbeteren. Word niet te diep in het sociale aspect getrokken en verwaarloos je training niet. En ga vooral niet praten tijdens sparren bijvoorbeeld, ga dan naar een Anytime of een Fit For Free gym, daar praat men ook meer dan men traint.

Stop met domme vragen stellen

Vragen zoals: "Maar wat als ...?", Zijn erg irritant om te stellen wanneer je aan het leren bent. Geen techniek is perfect of onstuitbaar of perfect. Er zullen altijd verschillende manieren zijn om van alles te leren en uit te voeren. Stop met je zorgen te maken en ga gewoon verder met het leren van de techniek die je wordt getoond. Bewaar de lopende reactie voor een tijd dat u genoeg weet om goede vragen te stellen.

Zet je vechtsport instructeur niet voor schut bij anderen

Juist omdat je leraar een techniek laat zien die misschien verschilt op de manier waarop je het op YouTube hebt gezien, probeer hem dan niet te corrigeren terwijl hij het uitlegt. Het is gewoon mogelijk dat hun 20 jaar ervaring spreekt, en ze weten meer dan wat je misschien denkt.

Persoonlijke hygiëne

Serieus, wees schoon! Niemand wil trainen met iemand die slechte persoonlijke hygiëne heeft. Dit is vooral van belang voor op gronde gevechten-gebaseerde vechtsporten, waar het lichaam tot lichaamscontact deel uitmaakt van de routine, maar ook voor vechtsport-studenten zal dit van toepassing moeten zijn.

Leer om van te leren

De sleutel tot echte vooruitgang in vechtsporten is het leren om te leren. Als je te obsessief bent met het verslaan van je tegenstander, dan sla je nooit de subtiele details op die je mist. Het zijn deze kleine details die het verschil maken. Neem een ​​stap terug en let op wat er gebeurt. Wees minder bezorgd met het winnen en meer betrokken bij het leren en je ziet dat je vooruitgang begint te komen.

Ken de geschiedenis

Leer de geschiedenis van jouw vechtkunst. Ontdek meer over de beroemdste beoefenaars er van. Zorg ervoor dat u weet wat uw lijn is. Lees de klassieke geschriften van de meesters. De meeste vechtsportinstructeurs zullen positief reageren op iemand die interesse toont in hun vechtkunst geschiedenis en u meer begint te helpen. Het markeert u als een serieuze leerling.

Wees op tijd

Dit is een les voor het leven en voor de vechtsporten, maar als je voortdurend laat voor de les bent, geef je een signaal af aan je instructeur dat je gewoon niet serieus bent en loyaal. Hetzelfde geldt voor de andere gebieden van je leven, dus begin met op tijd komen en te kijken hoe de dingen te veranderen.

Stop die gozer.

Elke sportschool heeft die ene man die niet echt naar de leraar luistert, doet zijn eigen ding, doet andere mensen pijn door te pronken, denkt dat de opwarming niet van toepassing is op hem en in het algemeen niet respectvol is. Wees niet die man (of meisje). Je zult merken dat ze zelden worden bevorderd, maar als ze dat doen, en ze worden geprezen door de instructeur, dan ben je waarschijnlijk in de verkeerde soort sportschool terecht gekomen, en moet je toch nadenken over het vertrekken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws