Home / Columns / Wat na Badr vs Rico: Wordt het na 21 december stil

Wat na Badr vs Rico: Wordt het na 21 december stil

Wat na Badr vs Rico: Wordt het na 21 december stil

Vaak wordt de vraag gesteld wat gebeurt er in kickboks land, na het gevecht tussen GLORY Kickboxing kampioen Rico Verhoeven en legende Badr Hari.

In de opmaat naar het gevecht worden er verschillende scenario’s beschreven, vooral bezorgde fans lijken zich zorgen te maken over wat er komt na het kickboks gevecht van het decennium. Op zich geen onterechte zorg, want welke kickbokser is van hetzelfde allooi als een Rico of Badr.

“Rico gaat in films spelen, stopt vast met kickboksen, let maar op dit wordt zijn laatste gevecht,” een veel gehoorde speculatie. “Badr wordt de nieuwe Champ, die zal nog wel even zijn stempel gaan drukken bij GLORY, ” nog een speculatie die veel de ronde doet. Maar zal Rico abrupt stoppen, het lijkt niet echt waarschijnlijk dat een top atleet ineens zomaar de pijp aan Maarten geeft.

Meer gegadigden

Een echte uitdaging na Badr lijkt er niet echt te liggen voor Rico binnen GLORY, Jamal Ben Saddik wil een herkansing maar lijkt deze niet te krijgen, hoe houdt je het dan spannend voor een vechtkanon als Rico. De kampioen is nog in gesprek met GLORY voor een verlening.

Er zijn opties genoeg voor een vechter als Rico, er staan vast andere organisaties te trappelen om hem binnen te halen zoals een ONE Championship, UFC en zelfs grote boks organisaties worden genoemd. Allemaal speculatief, maar niet irreëel, immers is de marktwaarde van Rico meer dan vertienvoudigd door zijn succesvolle carrière.

Uniek

Een ding is zeker, een gevecht, hype en alle zaken rondom Rico vs Badr zullen we niet snel meer zien in Nederland, of er moet binnen nu en 5 jaar een nieuwe kampioen worden opgekweekt, nog maar terzijde bij welke organisatie. Dus laten wij genieten van het moment dat komen gaat en getuigen zijn van een titanen gevecht, welke vast zijn weerga niet zal kennen.

Column bijdrage: K. Mansveld

Bekijk ook

TRAINEN OP 1.5 METER EN GEEN CONTACT: wel 5.000 man op de dam?

Ik snap er geen flikker meer van. Op de sportschool moet je op 1.5 meter ...

ONE Championship tekent groot aantal nieuwe MMA-vechters

De snelst groeiende vechtsport organisatie van Azië tekende de afgelopen weken een aantal MMA-vechters. Zo ...

GLORY KICKBOKSKAMPIOEN RICO VERHOEVEN: ‘Dit moet stoppen’

De dood van de Amerikaanse George Floyd die omkwam door politie geweld maakt veel mensen ...