Home / Columns / Wat is de houdbaarheidsdatum van een prof kickbokser?

Wat is de houdbaarheidsdatum van een prof kickbokser?

Elke sport heeft z’n topatleten, zo ook kickboksen, maar wat is de houdbaarheidsdatum van deze sporters?

Als je zo het vechtsportnieuws eens volgt dan zie je her en der de legendes van weleer de kickboks ring instappen, de een voor een demo wedstrijd, de andere in een echte clash. Recentelijk stond K-1 kickboks veteraan Jerome Le Banner in Rusland tegenover een echt zwaargewicht, Le Banner won en de souplesse van weleer leek er toch nog te zijn.

Toch bleek de vechter nog steeds te beschikken over de techniek en slagkracht die er jaren in is getraind. Dat bewees de 47-jarige Le Banner door zijn tegenstander de Rus Vyacheslav Datsik knock-out te trappen. Tegelijkertijd rijst de vraag, tot welke leeftijd een kickbokser überhaupt de ring in moet gaan.

Wordt geen clowns act

Zo zijn er meer voorbeelden te noemen van kickboksers die op middelbare leeftijd hun hand er niet voor omdraaien, een gevecht aan te nemen. Soms is het geen reclame voor henzelf en hadden deze beter na kunnen denken of het wel zij verstandig was, anderzijds kan men best nog een punt maken in de ring.

Er wordt vaak gezegd dat ‘oudere’ vechters niet meer over de vereiste conditie beschikken, maar is dat wel nodig. Een knock-out ligt vaak op de loer en dat is waar de vechtfans juist voor komen. Natuurlijk ligt er ergens een grens, maar zo nu en dan zie je een video voorbij komen waar een oude man een jonge vent in slaap brengt, is dat geluk of toch de kennis en kunde opgedaan in jarenlange training, wat vindt u?

Bekijk ook

Conor McGregors eerste tweet ooit naar UFC baas Dana White

De eerste tweet van Conor McGregor die naar Dana White is gestuurd, is online opgedoken ...

TOP PROMOTOR BAS BOON: ‘GLORY Kickboxing is een blijvertje’

Bas Boon (midden) Vorige week bracht de Nederlandse journalist Giovanni Tjin het verhaal dat GLORY ...

WRAAK GEVECHT: Katie Taylor vs Delfine Persoon definitief

Het ziet er naar uit dat de Belgische Delfine Persoon haar kans op wraak krijgt ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page