Wacht Rico Verhoeven hetzelfde lot als Anthony Joshua? - Vechtsport Info
Home / Columns / Wacht Rico Verhoeven hetzelfde lot als Anthony Joshua?

Wacht Rico Verhoeven hetzelfde lot als Anthony Joshua?

Wacht Rico Verhoeven hetzelfde lot als Anthony Joshua?

Anthony Joshua liep gisteravond tegen een verlies op tegen de naar zwaargewicht geklommen Oekraïner Oleksandr Usyk. De laatste verraste en overblufte Joshua vanuit een underdog positie maar hield zich in en mocht geen knock-out scoren.

Wie de wedstrijd heeft bekeken tussen Joshua en Usyk kreeg wellicht een ‘Rocky Balboa’ gevoel. Usyk die van cruiserweight naar zwaargewicht klom bleek de mees actieve bokser in Londen. Joshua was zwaar favoriet tegenover de Oekraïner, compleet met vuurwerk en een discoshow werd de Brit het Tottenham Hotspur-stadion binnen gebracht.

Overmoed

Overkill of overmoed, nee een entree zoals een topbokser als Joshua verdiend, immers was hij met een korte terugval jaren de grote kampioen. Usyk daarentegen liep naar de ring als een soort kosmonaut met een ruimte masker voor, natuurlijk een gimmick maar wellicht ook een voorteken tot globale overheersing die volgde.

Usyk domineerde maar kreeg het ook zwaar, echter leefde hij op en leek voor de ‘KO’ te gaan, deze bleef uit. Na de wedstrijd bleek dat Usyk van zijn team de opdracht kreeg niet voor de knock-out te gaan. De laatste ronde was spannend, zwaargewicht Joshua was moe gestreden en aangeslagen door de beweeglijke Usyk.

Niet voor de knock-out gaan

Fans die keken vergeleken de wedstrijd op social media, met die komen gaat tussen Glory Kampioen Rico Verhoeven en UFC-legende Alistair Overeem. Eerstgenoemde is ook favoriet op zijn landgenoot Overeem. ,,Zal Overeem de betere zijn over Verhoeven, of loopt hij ook tegen een verlies aan”, was een van de reacties.

Een verschil is er echter dat Verhoeven anders dan Joshua sneller schakelt in een gevecht. Anticipeert op wat zijn tegenstander in petto heeft. Toch kan Overeem een gevaar betekenen voor de lang regerende kampioen. Als UFC’er wellicht nooit kampioen geworden maar wel gehard in de strijd. Een feit is dat beiden zich niet zullen inhouden als de ‘KO’ kans daar is. Vraag rest wie pakt deze? 23 oktober wordt dit duidelijk als Verhoeven en Overeem tegenover elkaar staan in het Gelredome, Arnhem.

Bekijk ook

Vraagtekens bij Rico vs Jamal: ‘Vochten zij te lang door?’

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik vochten gisteravond in het Gelredome een ware oorlog uit.

Hoe laat vecht Rico tegen Jamal vanavond: ‘Gratis kijken’

Vandaag 23 oktober is het dan zover

Genadeklap! ‘Jamal’s kans tegen Rico is nu’ (video)

De stand tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik is 1-1

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page