Waarom zijn er in vechtsporten verschillende kleuren banden? - Vechtsport Info
Home / Columns / Waarom zijn er in vechtsporten verschillende kleuren banden?

Waarom zijn er in vechtsporten verschillende kleuren banden?

Dit is de reden waarom je in vechtsport verschillende kleuren banden hebt!

Dit is de reden waarom je in vechtsport verschillende kleuren banden hebt!Het rangschikkingssysteem in moderne vechtkunst d.m.v. banden, van witte band naar zwarte band, is herkenbaarder dan de daadwerkelijke vechtsporten die het systeem implementeren. Zwarte banden, zoals we hebben geleerd van televisieprogramma’s en films, identificeert iemand die een vechtsportkenner is. Hij verwerft respect voor de prestaties die de kleur van hun vechtsport aangeeft.

De meeste moderne vechtsportenfanaten zijn ervan overtuigd dat de oorsprong van het rangschikkingssysteem van kleurkunstbanden (kyū 級) en zwarte riem (dan 段), inclusief de diverse niveau’s die hogere rangen van zwarte band bereiken, uit de eeuwenoude geschiedenis van vechtsporten komt. Het huidige ranking systeem in krijgskunst dateert echter pas in de vroege 20ste eeuw. Het is oorsprong op basis van een bordspel en de invloed van culturen, ver van de oorsprong van vechtsporten.

Op een bepaald moment kan een vriend u al verteld hebben de oorsprong van het martial arts belts ranking systeem. De kleuren komen voort uit de gewoonte om nooit de witte riem te wassen, die op de eerste dag van de burgerlijke kunstlessen werd ontvangen. Na verloop van tijd, met meer training en praktijk, zou de riem kleuren veranderen naar geel, groen, bruin en dan zwart, nadat de riem vele jaren vuil en vuil verzamelde.

Hoewel het riemrangschikkingssysteem de kleurprogressie volgt die voortkomt uit een gewoonte om nooit de riem van de band te wassen (wit naar zwart), is het verhaal niets meer dan gerucht tussen vrienden. In feite is de neiging vaak hand in hand met traditionele vechtsporten, met slechts een paar vechtsportscholen die in de voetsporen van de mythe volgen, doordat hun studenten hun riemen niet wassen.

Ranking systeem in Japan

Voordat het moderne rangschikking systeem werd ontworpen, waren er enkele precedenten voor het ranking systeem in heel Japan. Vanwege de gestructureerde en gecontroleerde Japanse cultuur behelst alles wat van bloem tot kalligrafie komt, een reeks formele rangen die men tijdens de studie en de praktijk zou doorlopen.

Vroege vechtsporten betroffen de toekenning van certificaten in een drie-rank systeem, beginnende met shodan, dan chudan, met de uiteindelijke rang van jodan. Een ander systeem in Japan heeft een reeks licenties toegekend, genaamd Menkyo, gebaseerd op het aantal jaren dat men een bepaalde krijgskunstkunst had beoefend, met een definitieve licentie die de opvolger van de schoolleider van de specifieke school van vechtsport zou betekenen.

Voor karate, die oorspronkelijk in Okinawa is ontstaan, werd er echter een rang toegekend op basis van het aantal jaren dat je hebt gestudeerd, hoeveel je hebt geleerd en hoe goed je karakter door de jaren heen heeft ontwikkeld. Geen gelederen; Tot aan de eeuwwisseling.

Kanō Jigorō

Dit is de reden waarom je in vechtsport verschillende kleuren banden hebt!Opvoeder en atleet, Kanō Jigorō, werd aan jiujitsu geïntroduceerd toen hij slechts een kind was, van 1,57 m en 41 kg. Zijn vader had hem ontmoedigd om de samoerai-slagveldkunst te beoefenen en hem te vertellen om een ​​moderne sport te volgen. Op zijn zeventiende begon Kanō een instructeur te zoeken en vond uiteindelijk een op zijn universiteit. Hij benadrukte het belang van het leren door ervaring.

Kanō begon met het leren van zijn unieke vechtsporten, die in 1880 van jujitsu en een aantal westerse vechtsporten worstelen en gooien. In 1906 introduceerde hij het judo aan de Japanse diplomaten. Het aantal studenten was drastisch toegenomen. Kanō geloofde dat een ranking systeem zou helpen de studenten aan te moedigen, complementair werken met de structuur van de openbare school systemen.

Aanvankelijk omvatte de traditionele vechtsport uniformen die in zowel judo als karate gebruikt werden, een lichte mantel, bekend als een kimono beveiligd met een band (obi). In 1907, met de toenemende aandacht die werd opgedaan van de invoering van judo aan de openbare scholen, kon Kanō het uniform opnieuw ontwerpen om te worden wat het vandaag is, de judo gi, gemaakt van een licht zwaarder materiaal met een bovenkant, bodem en riem.

Toen Karate in 1922 in Japan werd geïntroduceerd, waar het ook op dezelfde manier als judo naar publieke scholen werd verspreid, werd een soortgelijk uniform aangenomen (gi) en het kleurbelsysteem dat destijds goed gevestigd was. De Japanse Butoku-kai, de afdeling van het Ministerie van Onderwijs, dat in 1895 werd opgericht om gelederen voor judo te verzekeren, heeft het moderne riemrangschema systeem dat door Kanō werd geïntroduceerd gestandaardiseerd.

Het systeem dat Kanō opnam, omvatte zes kyu niveaus, drie witte en drie bruine en tien dan niveaus, en was gebaseerd op het kyu / dan systeem dat werd gebruikt in het veel populaire Japanse bordspel, Go.

Vechtsport banden

De Butoku-kai, in 1938, verzocht om alle bestaande vechtsportscholen te registreren voor sanctie, gevolgd door een vergadering om het rangsysteem en de vereisten te standaardiseren. Helaas heeft de Tweede Wereldoorlog, die het volgende jaar begon, de opleiding en de praktijk van krijgskunst in Japan verstoord, met veel van de meesters die sterven, de beoefening van vechtsporten verboden werd en het afsluiten van de Butoku-kai.

In de komende decennia hebben verschillende organen en verenigingen hun eigen ranking certificaties opgericht. De Internationale Martial Arts Federatie lanceerde in 1952 een kyu / dan-systeem met tien zwarte riemniveaus die vergelijkbaar zijn met die van Kanō.

Mensen accepteerden niet de standaardisering van het banden ranking systeem wereldwijd tot de jaren 1970. Sommige scholen van vechtsporten voegde extra niveaus toe van zowel kyu als dan. De oorsprong van het hedendaagse krijgskunst ranking systeem is minder gebaseerd op de praktijken van de traditionele vechtsporten en meer in de behoefte aan studenten in scholen om zelf te kunnen beoordelen en te beoordelen.

Het moderne ranking systeem heeft de beoefenaars over de hele wereld toegelaten hun voortgang te volgen. En ze kunnen een gevoel van prestatie voelen met elke nieuwe rangschikking. Hoewel het ranking systeem relatief gestandaardiseerd is, blijft er een breed scala aan vaardigheidsniveau binnen elke rang en tussen verschillende vechtsporten.

In plaats van het vermogen van iemand om de kleur van hun band te beoordelen, moeten we elke beoefenaar van vechtsporten het respect geven voor de inzet die zij maken om te leren, en te groeien, en te ontwikkelen.

 

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page