Waarom vrouwen liever niet met mannen vechten - Vechtsport Info
Home / Columns / Waarom vrouwen liever niet met mannen vechten

Waarom vrouwen liever niet met mannen vechten

Vechtende vrouwen wie kijkt er niet graag naar?

In het NRC verscheen vorige week een interessant artikel geschreven door Manouk van Egmond, met als koptekst “waarom Vrouwen liever met vrouwen vechten”. Interessant om dat het geschreven is uit haar eigen ervaring tijdens een boks training.

Vechtsporten zitten in de positieve lift en vechtsporten voor vrouwen en kinderen gaan daar goed op mee. Er wordt dan ook wat afgeschreven over vrouwen en vechtsport. Zo hebben wij ook als eens en artikel gepubliceerd waarom vechtsporten voor vrouwen en meisjes zo  belangrijk is.

Waarom vrouwen liever niet met mannen vechten

Vrouwen zijn voorzichtiger

Over het algemeen gaat men er van uit dat vrouwen voorzichtiger zijn dan mannen als het gaat om het beoefenen van een vechtsport. In de regel is dit ook zo, maar vergis je niet. Ik heb zelf meegemaakt in de dojo waar ik train dat een jongedame van 19 jaar en 1.60m een mannelijke vechter tegen de vlakte trapte met een mawashi geri tegen het hoofd. Dit ging per ongeluk en de dame in kwestie schrok behoorlijk, echter moet men zich dus niet vergissen.

Dames sparren liever niet met mannen

Wat je veel ziet in een sportschool is dat vrouwen elkaar gelijk opzoeken als het op sparren aankomt. Ze vormen direct een groepje en rouleren dan ook het liefst met de aanwezige dames. Goed of fout? Daar zijn de meningen over verdeeld natuurlijk, echter merk je wel dat als je tegen een dame sparred die het gewend is tegen een man te staan, haar spreekwoordelijke mannetje zeker staat.

Dames kom op laat je niet kisten

Dus dames wil je graag harder worden daag dan gerust een mannelijke mede vechtsporter uit. Je zult zien dat het loont, je zult er waarschijnlijk harder voor moeten vechten maar het maakt je sterker. En mannen? Doen het ook eens andersom , je zult verrast zijn door wat de dames kunnen presteren, enne…. Let op je dekking voor je het weet lig je op de mat!

 

 

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page