VIP Tafel verkoop bij vechtsport gala's niet meer van deze tijd? - Vechtsport Info
Home / Columns / VIP Tafel verkoop bij vechtsport gala’s niet meer van deze tijd?

VIP Tafel verkoop bij vechtsport gala’s niet meer van deze tijd?

“Ik moet binnenkort vechten maar moet wel eerst twee VIP Tafels verkopen, maar als dat niet lukt vecht ik niet”, aldus een kickbokser die een van onze redacteuren afgelopen week benaderde. De sporter die liever anoniem blijft, gaf verder aan het zat te zijn om zelf ook merendeels voor de kaartverkoop op te moeten draaien. Nu blijkt dit item ook op social media een issue te zijn waar men twijfels over uitspreekt.

Niet betaald

Nu bereiken ons wel vaker dit soort berichten, dus leek het ons goed eens een rondje langs de velde te doen om wat meningen te verzamelen. Aangezien het vechtsport wereldje er een is van ons kent ons, wil men liever anoniem blijven. “Als ik onder mijn naam iets meldt kan ik het wel vergeten ooit nog te vechten, maar inderdaad geen VIP Tafels verkopen betekent vaak ook geen gage, je wordt simpelweg niet betaald voor je partij”, aldus een van de door ons bevraagde vechters.

Criminaliteit

In het verleden werden in Amsterdam de VIP tafels verboden bij kickboksgala’s, zo was in 2015 te lezen in het parool; “Vip tafels werden contant betaald – à 6500 euro per tafel – en veelal bezet door bekende criminelen. Zestig procent van de vips had een strafblad.” Er is nogal wat veranderd sinds 2015 en beleid is aangescherpt ook het aanstellen van een Vechtsport Autoriteit moet voorkomen dat die door uitwassen plaatsvinden.

GLORY Kickboxing heeft geen VIP tafels bij haar events, “‘Wij zijn een sport en willen dat net zoals tennis en voetbal uitstralen. Met dinerende gasten op de achtergrond heb je geen sportuitstraling.’ Alcohol is taboe. ‘Alcohol kan de sfeer negatief beïnvloeden. Dat risico willen wij uitsluiten.” Melde men destijds in het parool.

Stress

Maar even terug naar het heden, zouden vechtsport gala’s kunnen overleven zonder de opbrengsten van VIP tafels? Als men deze zou afschaffen zou er dan een flink gat ontstaan in de inkomsten, het tekort aanvullen met sponsoren lijkt welhaast een onmogelijke klus te zijn. Leidt het moeten verkopen van VIP tafels een vechter niet af van zijn kerntaak, namelijk het winnen van een gevecht? Wat is uw mening?

 

Bekijk ook

BREAKING! UFC’er Mike Perry tekent bij Bare Knuckle organisatie BKFC

Mike Perry, UFC-veteraan tekent een multi-fight contract bij BKFC

Rico streeft droom na! ‘Geen idee wanneer ik vecht’

Rico Verhoeven heeft een van de zwaarste gevechten uit zijn carrière achter de rug

‘Rico tegen Jamal 4e gevecht gaat er komen!’ (video)

Er kloppen veel vechters aan die een kans willen tegen Rico

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page