Home / Columns / VIDEO: Vier manieren om thuis Muay Thai te trainen

VIDEO: Vier manieren om thuis Muay Thai te trainen

opleiding tot Muay Thai en Kickboks trainer

Voor veel mensen is naar de gym gaan altijd van huis gaan, maar wat als je nu de gym naar je huis kon brengen? Zou dat niet perfect zijn?

Voor de vechtkunst Muay Thai geldt hetzelfde, je hoeft thuis geen martial arts arena te bouwen om de buren af te schrikken. Het mooie van thuis trainen is de flexibiliteit en diversiteit, samen met het ontbreken van fancy fitnessapparatuur.

Door gebruik te maken van de privacy van je thuis, kun je door de volgende oefeningen je Muay Thai uitvoering verbeteren. We weten allemaal dat het leven hectisch kan zijn en dus maakt trainen thuis het allemaal een beetje makkelijker om je training in te passen in je drukke, dagelijkse routine.

Muay Thai  enthousiasteling en schrijver Darren Mitchel van Fightmag geeft de volgende adviezen:

A. Schaduw boksen

Schaduw boksen in je woonkamer met hoge intensiteit (high intensity) verzekerd je van het verbranden van calorieën, kracht ontwikkeling, je spieren opwarmen en je voetenwerk verbeteren.

Schaduwboksen is niets anders dan sparren met jezelf gevisualiseerd. Dit is inclusief stoten, trappen en knieën, stabiel voetenwerk en normaliter in een hoog tempo met korte maar regelmatige rustperioden.

B. HIIT workout

Met maximale intensiteit trainen voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 30 seconden, gevolgd door een rustperiode van bijvoorbeeld 10 seconden. Doe dit thuis met een oefening voor acht of tien rondes. Je zult zien dat je niet altijd een gym nodig hebt om goed te kunnen trainen.

Dit principe is een goede manier om te oefenen voor veel sport- en krijgskunstdisciplines. Het verbrandt snel calorieën snel, stelt je in staat om spieren te laten groeien en je te focussen op je uithoudingsvermogen. Je kunt oefeningen doen met gewichten, bijvoorbeeld dumbells, maar het kan ook door alleen maar gebruik te maken van het lichaamsgewicht,  zoals squats, push ups en skipping.

C. Skipping

Skipping of (touwtje) springen  is ideaal om thuis je uithoudingsvermogen te ontwikkelen, je snelheid, je voetenwerk en je gewichtsmanagement. Waarom niet skippen met een verzwaard skipping touw om de dieper gelegen spiervezels te activeren?

Ook dit kan getraind worden volgens het HIIT-principe dat een goede ondersteuning is voor Muay Thai training. Touwtje springen of skipping is zo gevarieerd. Er zijn zoveel verschillende manieren en ingewikkelde bewegingen om te leren. Als je het ziet in een boks of Muay Thai school lijkt het zo makkelijk. Dus pak thuis een touw en ga eens kijken wat jij ervan kunt maken.

Muay Thai technieken

Technieken trainen is de basis van iedere vechtsport. Deze trainingen kun je in de meeste gevallen op ieder moment gewoon thuis doen. Of het nu schaduwboksen is, een tennisbal opvangen die tegen de muur wordt gegooid of licht sparren met een partner.

Doorgaans worden de bewegingen vaak herhaald met de nadruk op het afweren van trappen, timing-aanvallen, blokken enzovoort. Dit zijn mogelijkheden om thuis te oefenen, tussen de Muay Thai-lessen door, en je balans te trainen, je stabiliteit en precisie.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page