VIDEO: Brute boksbeugel aanval toegeschreven aan MMA claim Columns
Columns

VIDEO: Brute boksbeugel aanval toegeschreven aan MMA claim

VIDEO: Brute boksbeugel aanval toegeschreven aan MMA claim

PAS OP SCHOKKENDE BEELDEN: Laffe aanval met een boksbeugel afgeschoven op MMA uitdaging!

Dat sommige wapens zoals boksbeugels niet zomaar verboden zijn bewijst het filmpje in dit artikel maar weer eens. Maar ook het feit dat een vechtsport wordt gebruikt om iemand te imponeren of uit te dagen is niet zo slim te noemen. In dit geval had het slachtoffer zijn aanvaller een paar keer uitgedaagd door te zeggen dat hij hem wel aan kon, en dat hij een geoefend MMA vechter was. De aanvaller had zich voorbereid en besloot een boksbeugel mee te nemen naar de geplande ontmoeting, maar wellicht zonder na te denken wat dit voor gevolgen zou kunnen hebben, en bovendien onverantwoord.

Het gevaar van sociale videokanalen als Youtube

De aanvaller had het filmpje afgelopen mei zelf op Youtube geplaatst, dit om stoer te doen en zijn vrienden te imponeren, detail is ook nog dat de aanvaller 16 jaar is en de uitdager pas 12 jaar, ook al lijkt hij door zijn lengte ouder. De familie van het slachtoffer heeft de volgende dag de video naar de politie gestuurd, en de aanvaller is twee dagen later gearresteerd. Er is al langer een discussie gaande dat kanalen zoals Youtube niet streng genoeg filteren op wat er zoal geplaatst wordt. En kunnen dit soort filmpjes alleen maar meer geweld in de hand werken, en jongelui aanmoedigen over te gaan tot excessief geweld.

Meningen vanuit de markt

Wij hebben rondgevraagd bij diverse andere online media wat zij vinden van dit soort filmpjes op internet. Zo spraken wij een van de oprichters van Kayovid.com, een website die knockouts laat zien, maar alleen van vechtsporten. "Wij blijven weg van dit soort filmpjes, en hebben bewust gekozen om alleen knockouts van echte sport evenement te verzamelen, juist om dit soort uitwassen te voorkomen, en dat mensen expres dit soort filmpjes gaan maken".

Boksbeugel mee uit angst

De aanvaller verklaarde aan de politie de boksbeugel juist mee te hebben genomen om dat hij zich bedreigd voelde door de uitdaging van het slachtoffer. "Hij zei dat hij aan MMA deed en ik was bang om een pak slaag te krijgen, dus nam ik een wapen mee". Het slachtoffer was enige tijd buiten bewustzijn zijn en vertelde de politie dat toen hij weer bij bewustzijn was dat hij dat er stenen in zijn mond zaten, maar dit bleken zijn losse tanden te zijn. Wat eens temeer aangeeft dat dit soort wapens terecht verboden zijn.

WAARSCHUWING: Deze opname is zeer schokkend en bevat geweld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws