Vervelende infecties die je oploopt in de sportschool – Vechtsport Info
Home / Columns / Vervelende infecties die je oploopt in de sportschool

Vervelende infecties die je oploopt in de sportschool

Je gaat naar de sportschool voor je gezondheid, maar de sportschool zelf kan een voedingsbodem zijn voor bacteriën en bacteriën die je ziek kunnen maken.

Er zijn verschillen in sportscholen, sommige old school gyms waar geen douches aanwezig zijn brengen een groter risico met zich mee iets verveelden op te lopen. Sportscholen met sanitaire en douche faciliteiten lijken vaak veilig maar laat je hierdoor niet misleiden, warmte en vocht zijn vaak grote boosdoeners.

Folliculitis

Wat het is: Folliculitis is een ontsteking van de haarzakjes op je lichaam die kan worden veroorzaakt door zweet en hitte (warmte-uitslag), bacteriën en schimmel, naast vele andere oorzaken. In het geval van een hitte-uitslag kan de druk van uw kleding haarzakjes verstikken.

Bacteriële en schimmel folliculitis kan worden verspreid door het delen van handdoeken en loofa sponzen. Symptomen: zoek naar rode, soms zachte bultjes rond elk haarzakje. Er kan wel of geen pus zijn.

Hoe het te behandelen: als je veel zweet, draag dan vochtafvoerende kleding en zorg ervoor dat je na het douchen jezelf goed afdroogt. “Een goede antibacteriële zeep met benzoylperoxide kan helpen de meer schadelijke bacteriën op de huid te minimaliseren.

Ringworm (tinea corporis)

Wat het is: Ringworm is een veel voorkomende huidinfectie veroorzaakt door verschillende schimmels. Je kunt het krijgen van huid op huid contact, vuile handdoeken, natte gym douchevloeren en andere geïnfecteerde oppervlakken.

Symptomen: zoek naar een verhoogde rode vlek met schilfers langs de omtrek. Gemeenschappelijke gebieden voor ringworm om te verschijnen zijn de borst, rug, billen en dijen maar in werkelijkheid kan de uitslag overal op uw lichaam verschijnen.

Hoe het te behandelen: probeer vrij verkrijgbare medicijnen zoals miconazol of clotrimazol crèmes. Als deze de roodheid of schaal niet lijken te verbeteren, ga dan naar een dermatoloog. Hij of zij kan de uitslag testen en een orale behandeling voorschrijven als actuele crèmes er niet in slagen. Bescherm uzelf door banken en machines schoon te maken voordat u ze gebruikt. Negeer de uitslag niet wanneer deze zich in een vroeg stadium bevindt; het kan zich gemakkelijk over uw lichaam verspreiden, dus zorg ervoor dat u het behandelt zodra u het constateert.

Tinea cruris

Wat het is: Tinea cruris, is een schimmelinfectie van de lies. Het kan zowel mannen als vrouwen treffen (vaak onder de bh-lijn); mannen krijgen het echter vaker vanwege wrijving en vochtigheid on der of aan de balzak.

Symptomen: “Het eerste teken is meestal jeuk. Zoek vervolgens naar een lichtroze of rode uitslag met schilferige schilfers, meestal aan de buitenrand van de uitslag.

Hoe te behandelen: Begin met een droog zinkoxidepoeder dat de luchtvochtigheid verlaagt. Zoek ook naar mensen met schimmelwerende eigenschappen, zoals Zeasorb poeder. Zorg ervoor dat je onmiddellijk na een training aan het douchen bent en zoek naar ondergoed dat specifiek vocht afvoert. Als het poeder alleen niet helpt, kunt u een zelfzorgmedicijn zoals clotrimazol 1% of Tolnaftate 1% crèmes toevoegen.

Voetschimmel

Wat het is: “Een veel voorkomende schimmelinfectie van de voet die je krijgt van huid op huid contact, natte douchevloeren in de sportschool en zwembaden.

Symptomen: jeuk is de meest voorkomende klacht. Zoek naar een verhoogde rode uitslag met schilfers (net als ringworm); meestal zijn de zijkanten van de voeten en tussen de tenen gevoelige gebieden.

Hoe het te behandelen: Hoewel voetschimmel lokaal kan worden behandeld met antischimmelcrèmes en poeders zoals Lotrimin, kan ernstige uitslag een korte kuur met antischimmeltherapie vereisen. Preventie is de beste behandeling; draag altijd schoenen of slippers: “Het is echt belangrijk om je voeten letterlijk van de grond te houden in de sportschool. Je voeten droog houden is ook belangrijk.

Luizen

Wat het is: “Luizen zijn een aantasting van het hoofd, de lies of het lichaam door vleugelloze insecten”. Merk op dat luizen alle harige delen van het lichaam kunnen infecteren, inclusief je borst, oksels, wenkbrauwen, wimpers en baard. Je hebt direct contact nodig om de insecten te krijgen: haar, borstels, hoeden, handdoeken en kleding, als ze van een geïnfecteerde persoon zijn.

Symptomen: intense jeuk komt het meest voor.

Hoe het te behandelen: er zijn verschillende door de FDA goedgekeurde behandelingen voor hoofdluis. Belangrijk is dat je niet al je haar hoeft af te scheren. Trakteer uzelf op permethrin 1% (Nix) of pyrethrins met piperonylbutoxide (RID). Slimme gymhygiëne is belangrijk: veeg de bank af met een sanitair doekje. Vermijd het delen van doppen, handdoeken en borstels. Als je je scheert in de sportschool of je haar na een training stijlt, bewaar je borstels en messen in een luchtdichte hersluitbare zak. Dit doodt elke potentiële luis die zijn weg vindt in je sporttas.

Molluscum contagiosum

Wat het is: Molluscum contagiosum is een huidinfectie veroorzaakt door een pokkenvirus. U contracteert het door direct huid-op-huid contact, zwembaden, vuile handdoeken en seksueel contact.

Symptomen: zoek naar kleine, verhoogde, ronde, roze of huidkleurige bultjes. Deze kunnen worden verward voor puistjes, en wanneer je erin knijpt, wordt een stevige witte afscheiding gezien. Maar wees gewaarschuwd, die afscheidingen zijn eigenlijk het meest besmettelijke deel van de virale huiduitslag en u kunt andere delen van het lichaam infecteren.

Hoe het te behandelen: als u zoiets op uw huid opmerkt, moet u direct een dermatoloog bezoeken.

Staphylococcus aureus

Wat het is: “S. aureus is een bacterie die van nature voorkomt op de huid en in de luchtwegen (neus, mond, keel, longen).

Symptomen: als het je lichaam binnendringt, kan het behoorlijk vervelende fysieke effecten hebben. “Het kan een abces, impetigo of folliculitis vormen, maar kan zich ook voordoen als een warme, zachte bobbel of verstopte haarfollikel. Het kan ook leiden tot koorts, vermoeidheid en koude rillingen.

Hoe het te behandelen: het kan drainage vereisen als er een abces en orale antibiotica is. “Een puistje rond een haarzakje kan thuis worden behandeld. Maar elke roodheid van de huid die niet beperkt is tot de haarzakjes, moet door een arts worden behandeld. Reinig alle apparatuur die u in de sportschool gebruikt met steriliserende vloeistoffen, zoals ontsmetting alcohol.
Nu kopen

Streptococcus pyogenes

Wat het is: “Bijna alle gevallen van infecties van de huid en de weke delen worden veroorzaakt door staph of streptokokkenbacteriën. Maar S. pyogenes is de belangrijkste oorzaak van cellulitis, een pijnlijke huidinfectie die meestal begint bij een snee of opening op de huid.

Symptomen: deze infectie veroorzaakt zwelling, warmte, blaarvorming, pijn en een mogelijke koorts die zich snel verspreidt. Reeds bestaande huidaandoeningen zoals ringworm kunnen u vatbaarder maken, net als een slechte bloedsomloop, een voorgeschiedenis van infectie of een aangetast immuunsysteem, wat kan gebeuren met aandoeningen zoals diabetes, kanker en auto-immuunziekten. Dit komt door een slechte bloedsomloop die bijdraagt ​​aan slechte wondgenezing.

Hoe het te behandelen: Afhankelijk van de ernst van de infectie is de behandeling actueel, oraal of in het slechtste geval, intraveneuze antibiotica.

Bekijk ook

🎥 😩 Pootje auw: Fedosov snel klaar met rivaal Majidov

Andrey Fedosov kwam vanavond in actie tegen Mahammadrasul Majidov

Van Dijke pakt titel op EK judo, Polling haakt af

Sanne van Dijke heeft op de EK judo in Lissabon (Portugal), de 70 kilo titel in de wacht gesleept.

🎥 Dubbel D-cup slaat rivale knock-out in slopende partij

Lucero Acosta (26) heeft haar naam met een klap bevestigd in de MMA-wereld.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page