Home / Columns / Vechtsport sponsoren: ‘Wij zijn geen melkkoeien’

Vechtsport sponsoren: ‘Wij zijn geen melkkoeien’

Vechtsport sponsoren: 'Wij zijn geen melkkoeien'

Onze redactie krijgt vaak de vraag van vechters, ouders of coaches of wij hen kunnen helpen in de zoektocht naar een sponsor.

Graag zijn wij iedereen van dienst, echter is het besef niet altijd aanwezig dat het aantrekken van een sponsor meer is dan alleen spullen ontvangen en de ring in stappen. Als wij zo eens een rondje sponsoren langs gaan, is de meest gestelde vraag, “wat krijg ik er voor terug”?

Op zich een terechte vraag van een sponsor want simpelweg met een shirt, materiaal of iets anders rondlopen dekt niet helemaal de lading. Nee, er moet toch echt wat meer voor terug gedaan worden. Waar het vaak aan ontbreekt is dat als een sponsor deal rond is, een vechter zich aan de afspraken houdt.

Bullshit excuses

“Ik sponsorde een vechter, staat meneer doodleuk op een foto met een eigen gemaakt shirt, zonder mijn beeldmerk, dat is niet de bedoeling, “verteld een sponsor. Als men dan navraag doet wordt er een antwoord gegeven die als discutabel omschreven kan worden. “Ik moest ineens op de foto en had jouw shirt niet bij me. ”

“Hoezo shirt niet mee? Als je een sponsor hebt zorg je toch dat deze in beeld komt”? Ook wordt er vaak gevraagd om een gevulde envelop met geld, hierover zegt een sponsor: “Daar doen we niet aan mee, shirts. voeding en materiaal ok, maar geld nee slechte ervaringen mee. “

Samenwerken

Dus stel je als vechter de vraag voordat je op zoek gaat, wat kan ik terug betekenen voor een sponsor? Hier alvast wat tips. Maak gebruik van je social kanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram. ‘Tag’ je sponsor in je berichten en draag zichtbaar kleding waar deze op naar voren komt.

Je komt dan beter beslagen ten ijs en serieuzer over als je een sponsor benaderd. Zie een sponsor dan ook niet als een ‘melkkoe’, maar iemand waar je mee samenwerkt. Samenwerken is hier dan ook het toverwoord, je zult zien dat dit resultaat oplevert.

Bekijk ook

Naar deze organisaties kunnen Rico en Badr overstappen

Nu GLORY Kickboxing in de problemen verkeerd wordt er door vechtsport experts en media stevig ...

47-Jarige Bokslegende Oscar de La Hoya start comeback training

Oscar De La Hoya sluit zich aan bij de huidige trend van bokslegendes. Hij zegt ...

RAAR: Aantal GLORY Kickboksers weet niets van uitleg brief

Afgelopen zaterdag kwam er een brief naar buiten die door GLORY Kickboxing naar vechters gestuurd ...