VECHTSPORT EVENTS TERUG: Waar blijven GLORY en Bellator? - Vechtsport Info
Home / Columns / VECHTSPORT EVENTS TERUG: Waar blijven GLORY en Bellator?

VECHTSPORT EVENTS TERUG: Waar blijven GLORY en Bellator?

De vechtsport organisaties keren zo langzaam aan terug. Zowel Enfusion als ONE Championship kondigden vrijdag aan weer met events te starten, maar waar blijft de rest?

Ook het boksen keert weer terug vanaf 1 augustus en wel in Engeland vanuit de tuin van top bokspromotor Eddie Hearn. Onder de naam Matchroom Boxing’s Fight Camp, met als kers op de taart Dillian Whyte vs. Alexander Povetkin op 22 augustus.

Enfusion maakte het schema vanaf september bekend met kickboks wedstrijden en kooigevechten. ONE Championship start vanaf 31 juli vanuit Thailand en daar zouden nog wel eens Nederlandse vechters acte de présence kunnen geven.

Problemen

Echter blijft het angstvallig stil vanuit nog twee vechtsport giganten, GLORY Kickboxing en Bellator MMA. Dagelijks worden de fans van kickboksen door GLORY op haar social media kanalen getrakteerd op filmpjes van oude gevechten. Bellator kondigde ook een re-live toernooi opnieuw uit te zenden. allemaal leuk maar de fans zitten te wachten op nieuws.

Ondertussen draait de geruchtenmolen als een wilde. Zo wordt gezegd dat beide organisaties in de financiële problemen zouden verkeren. Iets wat men niet zo snel zou verwachten met de grote investeerders achter zowel GLORY als Bellator MMA. Wat hier van waar is is niet duidelijk.

Uit het verdomhoekje

Als GLORY niet snel terugkomt dan betekent dit veel voor de kickboks wereld. Immers heeft de organisatie er persoonlijk voor gezorgd dat het kickboksen uit het verdomhoekje is gehaald. Kickboksen is GLORY, en GLORY is Kickboksen. Wat Bellator betreft, deze organisatie is net zo geliefd als tegenhanger van de UFC onder MMA-fans.

Overigens ging de UFC gewoon door met organiseren van events midden in de coronapandemie. UFC president Dana White werd voor gek verklaard, maar nu gezien als de redder van de MMA als sport. Maar de grote vraag blijft, Waar blijven GLORY en Bellator?

Bekijk ook

Kansloos! McGregor bespot overleden vader Khabib Nurmagomedov?

Conor McGregor lijkt social media als zijn arena te gebruiken nu hij met een gebroken enkel thuis zit

Woodley geeft uitleg over tattoo weddenschap met Jake Paul

Tyron Woodley ging een weddenschap aan met Jake Paul over hun komende wedstrijd

Mislukte MMA’er daagt vechtlegende uit! ‘Kom maar op dan!’

Dat Parr niet niet bang is om een uitdaging aan te gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page