Trend: kickboksers stappen over naar MMA, maar waar beginnen ze aan? Nieuws
Nieuws

Trend: kickboksers stappen over naar MMA, maar waar beginnen ze aan?

Trend: kickboksers stappen over naar MMA, maar waar beginnen ze aan?
Trend: kickboksers stappen over naar MMA, maar waar beginnen ze aan?

De afgelopen periode lijkt er een trend te zijn ontstaan van kickboksers die overstappen naar de Mixed Martial Arts (MMA). Maar hoe goed is men voorbereidt en weet men wel waar men aan begint?

Wat doe je als je kickboks carrière in het slop dreigt te raken, geen echte tegenstanders meer te vinden zijn of je wilt gewoon eens want anders. Je maakt een overstap naar een andere vechtsport.

Het meest voor handen liggende lijkt dan MMA, terwijl er ook een aantal gevallen zijn waar kickboksers overstapten naar het boksen en met succes zoals Tyrone Spong. De Surinaamse bokser die voorheen onder andere bij GLORY in de ring stond, lijkt als bokser onverslaanbaar.

Nieky Holzken

Maar ook een Nieky Holzken die het zelfs schopte tot de WBSS en Callum Smith even een potje boksen Dutch style leerde kennen. Echter is Holzken weer teruggekeerd naar het kickboksen en vecht met succes bij ONE Championship.

Maar even terug naar het MMA, hoe gaat een kickbokser het daar volhouden? De meeste overwinningen lijken uit het grond vechten te komen. Staand vechten is geen probleem maar dan moet men echt mikken op een snelle knock-out.

Wurging

Neem bijvoorbeeld de strijd tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov, zodra het gevecht naar de grond ging was McGregor ten dode opgeschreven, wat de uitslag van de partij ook uitwees, Khabib kneep letterlijk alle lucht uit de opstandige Ier.

Om zich goed voor te bereiden is een paar rondjes sparren in een MMA-kooi niet voldoende. MMA is een heel ander spelletje dan kickboksen. Vaak zie je dan ook dat kickboksers uitwijken naar een bekende MMA of BJJ gym in het buitenland, zoals SBG in Ierland waar McGregor ook zijn roots heeft.

MMA top in Nederland

Maar waarom naar het buitenland gaan als er goede gym's en vechter te vinden zijn in Nederland. Neem een Pieter Buist, hij verdiende met een overwinning bij de WFL een contract bij Bellator MMA. Van zo'n vechter kan men heel wat leren. Zo zijn er natuurlijk meer namen, maar het punt is trainen, voelen en doen.

LEES OOK: Robin van Rosmalen: "met MMA valt meer te verdienen dan met kickboksen"

Wat je niet wilt is een flater slaan bij je MMA-debuut als ex-kickbokser, wat dan heeft men vaak heel wat uit te leggen op social media. Vaak lees je dan ook, "gevochten als een tijger, ik gaf niet op, ik neem mijn verlies maar volgende keer pak ik de winst. "

Proberen

Maar als die winst de tweede , derde of vierde keer ook niet komt wat dan? Dan gaat men toch weer kickboksen hoor ik u denken, nou nee want dat wilde men niet meer. Wat je ook wel eens ziet dat men stiekem onder een andere naam wat MMA partijen doet in het amateur circuit, in het buitenland.

De boodschap is goed trainen, en voorbereiden. Je koopt tenslotte ook geen Ferrari zonder te weten hoe deze rijdt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws