Home / Columns / Transgender vechtsport: Mag een man een vrouw slaan?

Transgender vechtsport: Mag een man een vrouw slaan?

Wellicht staat niet iedereen er dagelijks bij stil maar transgenders in de vechtsport levert vaak nog discussies op.

Zo ligt het MMA-gevecht tussen Transgender Fallon Fox die een transitie maakte van man naar vrouw, tegen Tamikka Brents nog bij velen vers in het geheugen. In 2014 sloeg Fox, haar tegenstander Brents, zo heftig dat deze een gebroken schedel en hersenschudding opliep voordat zij knock-out raakte.

Het gevecht duurde een ronde en was over in bijna twee en een halve minuut. “Ik heb tegen veel vrouwen gevochten en heb nooit de kracht gevoeld die ik voelde in een gevecht zoals ik die tegen Fox deed. Ik kan niet antwoorden of het komt omdat ze een man is geboren of niet, omdat ik geen dokter ben. Ik kan alleen maar zeggen, ik heb me nog nooit zo overweldigd gevoeld in mijn leven en ik ben op zichzelf een abnormaal sterke vrouw, “aldus Brent over het gevecht destijds.

Transgenders beschermen of niet?

“Ik ben het nog steeds niet eens met Fox en haar gevechten. Elke andere baan of carrière die ik zeg, is een poging, maar als het gaat om een ​​vechtsport denk ik dat het niet eerlijk is dat een voormalige man tegen een vrouw in de ring staat. ” Voor het kleine percentage mensen dat genderdysforie ervaart, zouden we niets dan compassie moeten hebben. We moeten alles doen wat we kunnen om hen te helpen en hun waardigheid te beschermen, maar we hoeven biologisch gedefinieerde sekseverschillen niet omver te werpen.

Mannen en vrouwen zijn inherent verschillend, en vrouwen betalen een bijzonder hoge prijs als we doorgaan met doen alsof. Het incident met Fox en Brents bewijst dat een man de schedel van een vrouw kan breken in naam van de vooruitgang, omdat iedereen te “politiek correct” is om zijn hart te breken met de realiteit.

Bekijk ook

FBI: Het vage verleden van UFC kampioen Khabib’s manager

Wat is er aan de hand met manager van UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov?

LET OP: Sportscholen broedplaats voor bacteriën en ziektes

Wees je bewust van hygiëne

Vechten is niet voor iedereen weggelegd

MMA & KICKBOKSEN: Van verbod tot volkssport en acceptatie

Foto: Pixabay Free Vechtsporten als MMA en Kickboksen zijn niet meer weg te denken, dat ...