TALPA STOPT MET GLORY: Hoe lang blijven Rico en Badr nog? – Vechtsport Info
Home / Columns / TALPA STOPT MET GLORY: Hoe lang blijven Rico en Badr nog?

TALPA STOPT MET GLORY: Hoe lang blijven Rico en Badr nog?

TALPA STOPT MET GLORY: Hoe lang blijven Rico en Badr nog?

Nu Talpa de stekker uit de samenwerking met Glory Kickboxing heeft getrokken. Is de vraag hoe zeker is het dat Rico en Badr blijven?

Na een eerder bericht op dinsdag door MMA DNA dat Talpa de banden met GLORY verbroken heeft. Bevestigd Talpa op woensdag aan het AD dat de samenwerking inderdaad beëindigd is. Dat dit grote gevolgen kan hebben voor eventuele events lijkt haast onvermijdelijk.

Het is geen geheim dat er flinke bedragen gemoeid zijn met tv deals. Talpa zegt dat het stopt door de tegenvallende kijkcijfers. Als Rico of Badr niet vechten trekt dit beduidend minder kijkers, wat inhoudt minder inkomsten aan reclame en sponsoren.

Dubieuze overname

Toch ligt er volgens insiders meer ten grondslag aan het stopzetten van de samenwerking. De recente overname door GSUKCO welke als dubieus wordt aangemerkt zou er een van zijn. Vooral doordat een van de originele aandeelhouders Scott Rudmann hier achter zit. Maar wat blijft er over van GLORY als er geen tv uitzendingen meer zijn.

Het aangekondigde event in december waar zowel Rico Verhoeven als Badr Hari zouden vechten is alleen interessant als er een breed publiek meekijkt. Met de huidige coronapandemie is een grote zaal vullen niet mogelijk. De laatste keer dat Badr vs Rico plaatsvond in december trok dit maar liefst 3,5 miljoen kijkers. En wereldwijde aandacht.

Als Rico en Badr gaan

De grote vraag is wat gaan de vechters zoals Rico Verhoeven en Badr Hari doen waar GLORY toch echt afhankelijk van is. Van Verhoeven is bekend dat hij al eerder met ONE Championship om tafel zat. Echter vroeg hij teveel geld per gevecht en kwam dit voor ONE niet uit, zo melden bronnen.

Het lijkt erop dat GLORY steeds dieper wegzakt in een moeras waaruit het niet meer zal kunnen opklimmen. Of zal er een wonder gebeuren, iets waar de kickboks fans vurig op hopen. Echter houdt GLORY zich muisstil, wat volgens velen geen goed teken is.

Bekijk ook

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Vechter scoort STRIJKPLANK knock-out tijdens MMA-debuut (video)

De Brit verraste zijn tegenstander met een knie en een trap naar het hoofd.

Tot PULP geslagen UFC’er: ‘Die 50.000 maakt veel goed’

Iedereen heel erg bedankt voor de constante steun

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page