Home / Columns / Talpa maakt haar vechtsport belofte meer dan waar (column)

Talpa maakt haar vechtsport belofte meer dan waar (column)

Veronica gaat GLORY-evenementen uitzenden

Goddank voor John de Mol en zijn Talpa, nooit eerder kregen de Nederlandse vechtsportliefhebbers zo’n uitgebreid scala aan gevechten te zien.

Het begon allemaal in 2018 toe aangekondigd werd dat Talpa de uitzendrechten van de UFC had gekocht, de grootste MMA-vechtpsort organisatie ter wereld. De Nederlandse UFC-fans vierde een feestje, een einde aan zoeken naar illegale streams of betaald pay per view kijken op UFC Fight Pass.

Er gingen nog meer handen de lucht in toen bleek dat ook de GLORY Kickboxing uitzendrechten overgingen van Ziggo naar Talpa, ook daar werd veel van verwacht. We zijn nu in 2020 belandt en zondag werden werden de boksfans verrast met het feit dat de rematch tussen Deontay Wilder en Tyson Fury geheel gratis te bekijken was.

Stop met bashen

Toch is er gemor want niet alles is via tv te bekijken, but who cares in de tijd dat de mobiele communicatie hoogtij viert maakt het toch geen fluit uit dat je kijkt via internet via computer, laptop, mobile devices of je telefoon. Sterker nog, juist om het grote publiek te bereiken zijn dat de middelen om te gebruiken.

De streams online zouden haperen? Nou niks van gemerkt, de wedstrijd tussen Wilder en Fury liep gestroomlijnd net als het resultaat van de wedstrijd die gewonnen werd door Fury. Het smaakt naar meer en een goede stap zou zijn als Talpa ook nog eens ONE Championship binnen zou trekken.

Meer AUB

En Bellator dan? Deze wordt uitgezonden door Spike en dat was afgelopen weekend ook prima te volgen op tv en socials. Er mag dan wel geklaagd worden, tot nu toe brengt Talpa met Veronica.tv en Kijk.nl de vechtsporten goed onder de aandacht, en dat is wat iedereen tenslotte wil. En er zal vast meer komen althans dat zou Talpa moeten overwegen, the stage is set.

Bekijk ook

VAN ‘ZENDOKAN’ TOT ‘FIGHTING NETWORK MAGAZINE (FNM)’

Weet u het nog? Eind jaren ’70, begin jaren ’80 waren er twee vechtsportbladen in ...

Wat gebeurde er met top K-1 kickbokser Ruslan Karaev?

De diefstal van een Van Gogh-schilderij afgelopen week doet een herinnering oproepen over topkickbokser Ruslan ...

Onbekende vechters in 1 klap wereldberoemd door coronavirus

Het coronavirus eist veel slachtoffers, dwingt mensen afstand te houden en toch nader tot elkaar ...