Stop met het neerhalen van het kickboksen in Nederland – Vechtsport Info
Home / Columns / Stop met het neerhalen van het kickboksen in Nederland

Stop met het neerhalen van het kickboksen in Nederland

Stop met het neerhalen van het kickboksen in Nederland

We zijn op de goede weg om het kickboksen vanuit de donkere krochten waar het ooit verkeerde omhoog te trekken.

Toch zijn er nog personen die de sport graag terug zien waar het ooit was, namelijk aan de grond. Je wordt er welhaast treurig van om te zien dat een stelletje niks weters hun vinger wijst naar een sport als kickboksen welke inmiddels breed geaccepteerd lijkt. Een column van journalist Marco van Kampen in dagblad De Limburger deed veel mensen sidderen.

De column met een inhoud van een lege melkbus slag wal noch kant, geschreven vol haat voor de kickboks sport, haar fans en beoefenaars. Ook top kickbokser Badr Hari kreeg er flink van langs, natuurlijk moest er even worden terug gegrepen naar diens verleden, goedkope riool journalistiek van een niveautje laat maar zitten.

Kop in het zand

Maar goed daar is inmiddels heel vechtsport minnend Nederland over gevallen en de man in kwestie reageerde zelfs naar een van de klagers, zijn reactie was kortweg: “Van de ophef op de social media heb ik nog niet veel gemerkt, op een aantal retweets op Twitter en scheldpartijtjes op Instagram na.” (lees hier zijn reactie).

Toch zet zo’n column je aan het denken, ben je dan als kickbokser a-sociaal, bevindt ik mij aan de onderkant van de samenleving? Je zou er toch echt van gaan twijfelen, maar dan is de houvast hoe de sport ten positieve gegroeid is, algemeen aanvaard en na de clash tussen Rico Verhoeven en Badr afgelopen weekend hoog op de kaart van het bewustzijn geplaatst.

Sterker door strijd

Nee, ik voel mij geen aso kickbokser, sterker nog de tegenstand maakt juist de vechter in mij wakker, een eigenschap die je als kickbokser nu eenmaal bezit om de sport te kunnen en willen beoefenen. Laten wij meneertjes als Van Kampen dan maar ook snel vergeten, geen aandacht meer geven.

Rest mij nog te zeggen dat uit de reacties op alle negatieve zoeken die geuit worden de kickboksers wel een front vormen, handen af van de sport, vindt je het niks kijk dan niet of ga verder met je leven. Maar laat de kickboksers, fans en organisaties die hard werken in hun waarde. Fijne kerstdagen.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page