Home / Columns / STOP: Iedereen is tegenwoordig wereldkampioen kickboksen

STOP: Iedereen is tegenwoordig wereldkampioen kickboksen

Deze column zal voor sommige ongetwijfeld hard aankomen maar lees goed voordat u oordeelt.

Hoevaak wordt niet de aandacht getrokken door de zoveelste wereldkampioenen aankondigingen in lokale suffertjes, “Jantje A en Pietje B zijn afgelopen weekend wereldkampioen kickboksen geworden in Schubbek**teveen. ” Nu is er niets mis met een degelijke aankondiging zou u zeggen, maar wereldkampioen worden op een lokaal kickboks evenement lijkt toch een hele prestatie.

Maar hoe kun je in godsnaam een wereldtitel binnen slepen als je op een lokaal event vecht, tegen in Nederland gevestigde kickboksers? Een vraag die je niet geheel onterecht kunt stellen. Is een wereldkampioenschap en een daarbij behorende titel niet iets wat je internationaal moet verdienen?

Stop met titels uitdelen

Je hoort vaak dat er teveel losse vechtsport bonden zijn, met ieder een eigen wereldtitel, je ziet door het bos de bomen haast niet meer. Houden we ons zelf niet voor de gek, sterker nog hoe zit het met de kersverse wereldkampioen van zo’n bond. Is het niet zo dat om wereldkampioen te worden je ook op buitenlandse events moet knokken, tegen vechters uit verschillende landen en bij een internationale bond?

ZIE OOK>> Thom en Gerard delen hun ongezouten mening

Dat de lokale wereldkampioenen over kwaliteiten beschikken staat buiten kijf, zij knokken welhaast net zo hard als een Rico Verhoeven op hun eigen niveau, het vergt best veel om in een ring te staan en een gevecht aan te gaan. Het is dan ook geen kritiek op de vechters, maar ligt het niet bij de bonden om de wereld titels, Nederlandse titels te noemen? Wat vindt u?

Column bijdrage: JW. Ter Bruggen

*Zelf een column schrijven? Neem contact op met onze redactie!

Bekijk ook

Boksen: Vasyl Lomachenko vernietigt Anthony Crolla

Dood of Coma: Waarom nog boksen als het zo gevaarlijk is

De laatste tragedie met de zaterdag in coma geslagen bokser Patrick Day rijst de vraag: waarom er deel van uitmaken?

Russische MMA wedstrijden gaan verder dan verantwoord is, 8-jarige kinderen knock-out!

Jeugdige vechtsportkampioenen: De ‘negatieve’ aspecten

Al weer een paar jaar is het aan de gang; het kind als top attractie. Steeds vaker zien we kinder toernooien, titel verdelingen en organisaties die zich “sterk” maken voor de kinderen.

WWE Crown Jewel: Tyson Fury vs. Superster Braun Stroman

Werelden botsen wanneer WWE supersterren het opnemen tegen Boksers en UFC Vechters.