Sportscholen zijn van levensbelang voor de samenleving - Vechtsport Info
Home / Columns / Sportscholen zijn van levensbelang voor de samenleving

Sportscholen zijn van levensbelang voor de samenleving

Nederlandse sporters zijn een aantal weken aan huis gekluisterd door de corona maatregelen.

Thuis zitten is voor niemand leuk en zeker niet voor actieve sporters, er zit dan ook een groot aantal van hen gedwongen thuis, verzinnen allerlei initiatieven om te trainen, maar niets haalt het bij de sportschool, hoe leuk online trainen geven en volgen ook moge zijn.

Sociaal contact op de sportschool

De sporters missen het contact met mede sporters, kickboksers kunnen niet sparren want tegen een laptop gaat dat nou eenmaal moeilijk, en 1,5 meter afstand houden initiatieven slaan wel aan maar krijgen geen gehoor bij de overheid.

Daarnaast zijn er legio voorbeelden dat sportscholen een essentieel onderdeel van de samenleving zijn als het gaat om het helpen van bijvoorbeeld kansarme jongeren, of kinderen die last hebben van pesterijen, huiselijk geweld en wat al niet meer.

Sociaal sport isolement

Ook voor de oudere sporters is het doorbijten en niet te verkroppen dat je niet even lekker kunt gaan werken aan je conditie of je nu bokst, kickbokst, fitness oefeningen doet of een andere sport. De sporters verkeren in een sociaal sport isolement.

De sociale controle die een sportschool automatisch met zich mee lijkt te brengen is vervlakt, want je wordt gemist als je niet komt trainen, maar wie mist je nu? De overheid kondigt aan volgende week met de eerste stapjes te komen om de teugels te laten vieren.

Wanneer mogen we weer samen sporten?

Toch lijkt het er op dat de sport achteraan zal sluiten, er wordt al gespeculeerd over september dat er mondjesmaat meer mensen samen mogen komen bij activiteiten. Hoe zich dit verder zal ontwikkelen laat zich raden, en hopen de sporters dat hun sportschool er überhaupt nog is en niet is omgevallen.

Hoe lang houden we het nog vol, als je sociale media zo volgt komt er steeds meer vraag naar samenzijn, ook op de sportschool. Laten we hopen binnenkort met z’n allen weer lekker op de mat te staan. Tot dan is het ieder voor zich…..

Bekijk ook

Breaking! Fury moet WBC-titel verdedigen tegen Whyte

De WBC heeft officieel opdracht gegeven

6 Vechters genoemd voor comeback McGregor (video)

Nu de Ier weer volledig mobiel is

Oud-Kampioen (42) KO’t rivaal in shock comeback

42yr old former world title holder "Big Daddy" Lucas Browne (30-3, 26 KO's) with the ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page