Home / Columns / Sportdiëten onzin: ‘Voedingsdeskundigen maken korte metten’

Sportdiëten onzin: ‘Voedingsdeskundigen maken korte metten’

Nieuw onderzoek: MMA vechters spelen met hun leven door extreem afvallen

Voedingsdeskundigen ontkrachten de meeste swlchte bullshit adviezen over gewichtsverlies die ze ooit hebben gehoord.

Als het gaat om aanbevelingen voor slecht gewichtsverlies, hebben diëtisten het allemaal van hun klanten gehoord.

Hier zijn tips waarvan ze willen dat je ermee ophoudt te geloven, plus enkele beproefde strategieën dei zij aanraden om te gebruiken.

Zolang het gezond is, eet zoveel als je wilt

Portiegroottes doen er echt toe, vooral als het gaat om calorie-dichte vetten, legt Lisa Young uit, Ph.D., R.D., voedingsprofessor aan NYU en auteur van The Portion Teller.

“Ik heb klanten gehad die daadwerkelijk verantwoord zijn aangekomen door op deze manier te denken”, zegt ze. “Noten, avocado’s en olijfolie zijn gezonde vetten, maar je moet naar de porties kijken.

Spijbel-dagen houden je metabolisme hoog

De grote toename in calorieën die je eet op een spijbel-dag zal waarschijnlijk worden opgeslagen als lichaamsvet.

“De beste manier om je metabolisme op peil te houden en vet te verliezen, is niet om een ​​hele pizza in eenkeer op te eten, maar om elke dag wat koolhydraten tot je te nemen, krachttraining en vechtsport training meerdere keren per week, genoeg slaap te krijgen en te eten binnen je caloriebehoeften-elke dag van de week. “

Stop met gluten te eten

We hebben dit eerder gezegd, maar laten we het nog een keer zeggen: tenzij je coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid hebt, is er geen reden gluten uit je dieet achterwege te laten, er zijn geen aanwijzingen dat dit zal helpen om kilo’s kwijt te raken.

“Glutenvrij maakt eten gewoon duurder, neem lekker brood en pizza van het menu, en garandeert geen lagere calorie-inname,” zegt Georgie Fear, R.D., auteur van Lean Habits voor Lifelong Weight Loss.

“Zelfs als glutenvrij blijven je weghoudt van pasta en brood, zijn er veel glutenvrije goodies zoals koekjes en cake die sowieso al die calorieën terug in je dieet stoppen,” zegt ze.

Blijf in plaats daarvan met mate genieten van glutenbevattende voedingsmiddelen, net als al het andere.

Het draait allemaal om oefening

Je hebt misschien de zin gehoord “je kunt een slecht dieet niet ontlopen” en het is waar.

“Ik heb cliënten oefeningen laten doen op een voetstuk boven het dieet en andere levensstijlgedragingen,” zegt Devon Golem, Ph.D., R.D., directeur van het Didactic-programma in de diëtetiek aan de New Mexico State University.

“De waarheid is, wetenschappelijk bewijs laat zien dat voeding alleen effectiever is dan alleen bewegen als het gaat om gewichtsverlies op korte termijn. En voor langdurig gewichtsverlies hebt u een combinatie van voeding, lichaamsbeweging en andere gedragsveranderingen in levensstijl nodig, “zegt ze.

Dieet en lichaamsbeweging zijn de enige dingen waarover u zich zorgen moet maken. Slaap, stress en omgeving spelen allemaal een grote rol bij uw inspanningen om gewicht te verliezen.

“Het verband tussen slaap en gewicht valt niet te ontkennen: hoe minder we slapen, hoe meer we wegen,” zegt Golem. “Stress is een andere factor die moet worden overwogen, vooral als voedsel of alcohol wordt gebruikt als een kalmerende strategie. Chronische stress beïnvloedt niet alleen de eetlustregulerende hormonen, maar het beïnvloedt ook hormonen die de manier regelen waarop je lichaam calorieën verbrandt. ” Het loont ook de moeite om rekening te houden met je omgeving, legt Golem uit.

Onderzoek toont aan dat mensen die ongezonde voedingsmiddelen zoals frisdrank of koekjes op het aanrecht bewaren, tot 20 kilo meer kunnen wegen dan degenen die dat niet doen, dus kijk eens naar wat voor soort voedsel u thuis en op het werk regelmatig in voorraad hebt.

Gooi al het junkfood eruit

U hoeft geen friet of ijs (of wat dan ook “slecht” voedsel dat u liefhebt) volledig uit te sluiten. “Er is ruimte voor vette, zoete en zoute voedingsmiddelen, evenals alcohol,” zegt Golem. “Het is een kwestie van goed eten in de meerderheid van de tijd.”

Bovendien zal een te streng voeding dieet waarschijnlijk een averechts effect hebben, met als gevolg ontbering en eetbuien. Hoe kun je eigenlijk matiging bereiken?

“Grenzen stellen,” zegt Golem. “Ik ben bijvoorbeeld dol op desserts, maar het is een van mijn triggerfoods, ik heb moeite met het eten van een goede portie als ze er zijn. Dus mijn grenzen voor desserts zijn dat ik slechts één keer per week een enkele portie eet, op vrijdagavond,” sluit zij af.

Bekijk ook

Opgefokte Tyson Fury is er helemaal klaar mee

Tyson Fury is klaar met het thuiszitten. De bokskampioen is nu meer dan een jaar ...

‘Ik heb niets van Rico’s stoten gevoeld’: Rivaal niet onder de indruk

Tarik Khbabez stond vorige maand tegenover GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven. Khbabez die niet voor de ...

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page