Home / Columns / SHOPPEN: ONE Championship koopt supermarkt met kickboksers leeg

SHOPPEN: ONE Championship koopt supermarkt met kickboksers leeg

ONE Championship is op een aardige kooptocht als het om nieuwe vechters gaat.

De snelst groeiende vechtsport organisatie ONE Championship is flink aan het shoppen geslagen en lijkt ondanks de wereldwijde corona pandemie haar vechters stal flink uit te breiden. Deed de organisatie voorheen al een aantal strategische aankopen, dan doen zij er nu een schepje bovenop.

Veel bekende vechters

Vandaag maakte ONE bekend dat kickbokser Bogdan Stoica zich heeft aangesloten en zijn broer Andrei volgt naar ONE. Afgelopen week werd bekend dat ONE ook twee GLORY Kickboksers binnen heeft getrokken, zwaargewicht en voormalig tegenstander van Rico Verhoeven Guto Inocente en voormalig kampioen Sittichai Sitsongpeenong.

Grote namen ook in het MMA voegden zich al bij ONE, veel Nederlandse vechters vonden ook al hun weg naar de organisatie van oprichter en CEO Chatri Sityodtong. Namen als Nieky Holzken, Andy Souwer spreken tot de verbeelding. Ook enkele kampioenen van Nederlandse bodem heeft ONE al voortgebracht zoals Regian Eersel en Ilias Ennahachi.

Stilte voor de storm

De vijver waar ONE in vist is onder andere die van de UFC, GLORY Kickboxing, Enfusion, en andere grote organisaties. Tot nu toe is het wel stil welk lot de vechters wacht. Critici melden onze redactie dan ook: “je kunt de hele wereld leegkopen maar als er geen gevechten zijn heb je er nog niets aan.”

Er wordt gezegd dat ONE nog een aantal grote namen gaat tekenen uit de vechtsportwereld, een van de namen die circuleren is die van een bekende vrouwelijke voormalig kickboks kampioene (naam bekend bij de redactie). Deze zou haar contract hebben uitgediend maar zit nog vast aan een 90 dagen clausule waarin zij geen andere verbintenis mag aangaan.

Bekijk ook

PANIEK OM FOUTE CORONATEST: UFC vechters geschrokken

Valse COVID-19 positieve tests maakten UFC vechters Claudia Gadelha en Dan Ige onlangs bang. Beide ...

UFC en Top Rank krijgen groen licht voor Boks en MMA-events in Nevada

De Nevada Athletic Commission keurt de eerste UFC-evenementen in Las Vegas goed sinds de coronavirus ...

EXCLUSIEF: GLORY Kickboxing reageert op vertrek voormalig kampioen Sitthichai

Recentelijk werd bekend dat voormalig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong GLORY Kickboxing achter zich liet. Voor het ...