RUTTEN SCHEPT ONDUIDELIJKHEID: ‘Wij willen weer sporten’ – Vechtsport Info
Home / Columns / RUTTEN SCHEPT ONDUIDELIJKHEID: ‘Wij willen weer sporten’

RUTTEN SCHEPT ONDUIDELIJKHEID: ‘Wij willen weer sporten’

De mensen zijn het overzicht helemaal kwijt, wel of niet sporten?

Woensdag word bekend gemaakt dat per 1 september de sportscholen pas weer volledig open mogen, ook geldt dit voor contactsporten. Premier Mark Rutte vertelde donderdag dat er nog wel een addertje onder het gras is.

Er wordt namelijk een week voordat een versoepeling regel in gaat eerst gekeken of het wel verantwoord is om bijvoorbeeld een terras te openen, of een sportschool. In feite zijn we dus aan de goden overgelaten, of beter gezegd aan de virologen.

We zijn het zat

Nederland raakt het hele corona gedoe aardig beu, en eerlijk gezegd als je langs de bushalte loopt zit er geen mens met een mondkapje op, die volgens Rutten niet eens helpen naast elkaar in de bus.

Het is meten met twee maten en de gemiddelde sportende mens heeft er de afgelopen tijd 2 of meer corona kilo’s bijgekregen. Natuurlijk moeten wij voorzichtig zijn want een grote uitbraak van corona wil niemand.

Geen lulkoek meer

Maar even terug naar de sportscholen, september dus, of in het ergste geval dus later als blijkt dat de virologen het toch niet verantwoord vinden. De vraag is welke maatstaven worden er gehanteerd. Neem het onderwijs, kinderen mogen wel gymen maar niet naar judo les.

Echt raar en wij weten het niet meer meneer Rutten, wees duidelijk of zeg niets of pas als er definitief iets beslist is. Zo worden wij met een kluitje in het riet gezonden. Wij willen sporten in plaats met z’n allen naar de IKEA.

Ingezonden column

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page