Russisch Systema: De Ultieme Vechtsport! Columns
Columns

Russisch Systema: De Ultieme Vechtsport!

Russisch Systema: De Ultieme Vechtsport!

Russisch Systema, een beter zelfverdediging systeem kun je het niet krijgen!

Van worstelen, mesvechten en vuurwapens training, Systema - Russische vechtsporten - is een praktisch, effectief middel om een ​​tegenstander te neutraliseren, terwijl je een psychologisch vertrouwen bouwt naar een toestand van onwrikbare stabiliteit.

Russisch Systema: De Ultieme Vechtsport!

Begin van Russische vechtsporten: Systema

Terwijl de exacte oorsprong en datum van de ontdekking van Systema niet met zekerheid vast te stellen is, geloven mensen een man die de naam V.A. Spiridonov draagt het al in de vroege ontwikkelingsstadia ontwikkeld heeft. Op dat moment koos de Sovjetunie Spiridonov, een veteraan van de Tweede Wereldoorlog, om een systeem in elkaar te zetten, die nuttig zou zijn in een tijd waarin spanning in de wereld hoog bleef. Hij creëerde hij uiteindelijk Systema (dat 'het systeem' betekent).

Spiridonov heeft vanaf het begin een gevechtssysteem ontwikkeld die de mannen in de strijd voerde met een betere moraal, meer vertrouwen en vermogen om effectief voor jezelf op te komen, ongeacht hoe zwak of gewond je bent. Deze hoop is afgeleid van Spiridonov's eigen lichamelijke handicap. Daarom streeft hij ernaar om studenten van dit systeem te helpen hun mentale zelf te versterken. Daarom is er een duidelijke nadruk op het raffineren van het innerlijke, in plaats van gewoon het buitenste. Systema is niet een afgeleide of soortgelijk vechtsysteem als Krav Maga, alhoewel het daar wel eens mee wordt verward!

Systema, uiteindelijk resulterend in de meest prominente bekende versie Systema Kadochnikova. Spiridonov introduceerde voor het eerst het systeem door jaren van integratie en de kennis op andere gespecialiseerde terreinen. Systema maakte zijn weg als Spetsnaz (Russische speciale krachten) primaire strijdstijl en training.

Systema vormt u tot een ware strijder

Voor de Russen is er meer dan een grote krijger nodig om te weten hoe te vechten of kennis te hebben in verschillende technieken. Om uw lichaam optimaal te benutten tot zijn maximale potentieel, gelooft Systema dat er drie onderliggende componenten zijn die u tot een echte strijder vormen: strijdvermogen, sterke geest en gezond lichaam.

Een van de belangrijkste elementen van Systema is het vrijmaken van de geest van de afleiding en spanningen. Hoe meer je psychologisch gewicht men laat vallen, zoals woede, angst, trots, zelfbejammering en waanzin, hoe sterker een persoon groeit. Om deze reden behelst een groot onderdeel van Systema training meer aandacht voor het psychologische, eerder dan het fysieke.

Door de zware nadruk op het zelf en het welzijn van hun psyche hebben ze deze altijd gestimuleerd. Systema-stagiairs zijn altijd aangemoedigd om hun lichaamsenergie te internaliseren. Ze moeten aandacht besteden aan ademhalingspatronen en andere meditatieve technieken. Deze vechtsportstijl biedt studenten een opleiding in de mechanica van het lichaam. Zij zullen meer leren over fysica, psychologie en anatomie in plaats van oefeningen.

De mogelijkheid om elke tegenstander aan te pakken

Het geeft de beoefenaars de mogelijkheid om elke tegenstander aan te pakken, ongeacht de verschillen in grootte, vorm en kracht. Het biedt studenten ook de mogelijkheid om rustig te blijven in elke gespannen situatie. Zoals in deze staten waar mensen vaak bevriezen. En om de praktijk te bevorderen, leren de beoefenaars om middelen te gebruiken die kunnen helpen bij het neutraliseren van hun vijand.

Naarmate de wereld van vechtsporten meer bekend wordt aan het publiek, doen ook esoterische takken zoals Systema mee in dit geheel. De Russische vechtsporten zijn vrij vreemd en onbekend gebleven in vergelijking met vele andere krijgskunst stijlen. Systema is in de afgelopen jaren begonnen met meer tractie binnen de binnenste kringen van veiligheidsmachtigingen. Het dient als een effectieve discipline om het zelf te versterken, terwijl de vijand wordt geneutraliseerd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws