Rico Verhoeven: 'Van kickbokser tot succesvol merk' Columns
Columns

Rico Verhoeven: 'Van kickbokser tot succesvol merk'

Rico Verhoeven: 'Van kickbokser tot succesvol merk'

Rico Verhoeven werd van kickbokstalent de grootste kampioen ooit. De evolutie die de koning van het kickboksen doormaakte wordt vaak onderschat. Het succes kwam niet vanzelf daar is hard voor gewerkt.

Je mag Rico of je mag hem niet, maar zelfs niet fans erkennen wat de kampioen heeft betekent en nog steeds voor het kickboksen en zijn positieve invloed heeft op de sport. Inmiddels is Rico meer dan zomaar een kickbokser, is succesvol als zakenman en streeft een acteer carrière na. Binnenkort begint het Hollywood avontuur voor Rico met zijn eerste hoofdrol in een film.

Letterlijk vechten

De weg van Rico lijkt geplaveid met goud, maar niets is minder waar, zoals elk succesvol persoon kwam het niet vanzelf en vocht hij zich letterlijk een weg naar boven. Ook maakte privé Rico het een en ander mee, verloor hij zijn vader en kreeg een scheiding voor zijn kiezen. Iets wat de kickbokser niet in de koude kleren is gaan zitten.

Toch hield Rico zich sterk mede met dank aan het team wat zich om de kampioen heen staat. Trainer Dennis Krauweel, en niet te vergeten zijn manager Karim Erja om er een paar te noemen. Als je de loopbaan van Rico volgt is te constateren dat er zorgvuldig is gewerkt aan het merk 'Rico'. Natuurlijk werkte het momentum ook mee en groeide de populariteit van het kickboksen verder mede door Rico.

Wie neemt het stokje over?

Als boegbeeld voor het kickboksen en inmiddels ook als influencer overstijgt Rico de sport en laat zien dat met de juiste mensen om je heen, je veel kunt bereiken. Menig vechtsport organisatie zou zich een dozijn Rico's wensen en veel jonge talenten kijken naar hem op. Inmiddels zijn er opkomende kickboksers die dezelfde kant op willen en het stokje over hopen te nemen. Geen gemakkelijke taak.

Inmiddels gaat Rico de herfst van zijn kickboks carrière in en zal tot zeker eind 2024 actief zijn. Het kickboksen zal Rico nooit loslaten, sterker nog zijn nieuwste initiatief 'Hit It' welke op 29 oktober losbarst in Ahoy, Rotterdam is daar een voorbeeld van. Het zal dan ook interessant zijn hoe de toekomst van Rico en die van het kickboksen zoals wij die nu kennen eruit zal komen te zien. Zal er nog een Rico opstaan en net zo'n merk worden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws