Home / Columns / Pensioen onzin: Conor McGregor stop toch niet met vechten

Pensioen onzin: Conor McGregor stop toch niet met vechten

Conor McGregor toch niet gearresteerd geruchtenstroom paniek om niks!

Conor McGregor kondigde afgelopen week zijn pensioen aan, maar hoe serieus moeten wij dit nemen?

Dat McGregor vroegtijdig met pensioen zal gaan, met nog zoveel te winnen lijkt welhaast een utopie. Waarom zou de flagrante Ier stoppen, of waarom ook niet. Om het geld heeft hij het niet meer te doen, de man is binnen en inmiddels multimiljonair. Maar als wij zijn bericht op twitter mogen geloven stopt hij toch echt.

LEES OOK: Conor McGregor gaat met pensioen

Tegelijkertijd lijkt McGregor in allerlei problemen te zijn geraakt, een dame die claimt dat hij de vader van haar buitenechtelijk kind is, tot een beschuldiging van aanranding welke eind vorig jaar plaats zou hebben gevonden. Een mes in de rug van The Notorious, na trappen of een gevolg van zijn wilde acties? Allemaal vragen die opkomen, maar laten wij eens naar de feiten kijken.

Dana White lult uit zijn nek

Een paar uur voorafgaand aan de pensioen tweet verscheen McGregor in een vooraf opgenomen interview op “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” hij sprak daar een mogelijke terugkeer in juli. Hij bedoelde wel dat hij niet langer voor voedsel hoefde te vechten, maar hij gaf niet de indruk te willen stoppen met vechten.

Dana White, de grote baas van de UFC heeft een verklaring afgelegd waarin hij beweert dat de pensionering ‘helemaal logisch is’ en dat hij ‘met pensioen zou gaan’ als hij McGregor was. Maar echt logisch lijkt deze opmerking niet, want als McGregor echt stopt verliest de UFC haar grootste ster en dito inkomsten. It’s all about the pay per views tenslotte.

De UFC kan niet zonder McGregor

McGregor staat op plek 5 in de ESPN top 100 van meest beroemde atleten ter wereld. Bedenk dat er net een belangrijke netwerkovereenkomst tussen de UFC en ESPN getekend is, maar de topvechter van de UFC afhaakt. Dat maakt alles gecompliceerd voor iedereen die MMA meer geaccepteerd wil krijgen door de mainstream.

McGregor is een van de meest polariserende sportfiguren ter wereld, en iedereen kan het erover eens zijn dat de vechtsector beter is met hem erin, inclusief degenen die openlijk tegen hem ageren. Grote kans dat binnen afzienbare tijd McGregor en White slurpend aan een glas whisky, van de Ier zijn eigen merk Proper Twelve toch nog tot een deal komen. McGregor is nog lang niet klaar met vechten.

Bekijk ook

Halsband tegen hersenletsel bij vechtsporters goedgekeurd (video)

CNN meldt dat een halsband, ontworpen om traumatisch hersenletsel te voorkomen, goedgekeurd is door de ...

Spuugzat: Glory kampioen Meksen is er helemaal klaar mee

Anissa Meksen de voormalige Superbantam gewicht kampioene bij GLORY Kickboxing, is er redelijk klaar mee. ...

Selfie verraad man die MMA-vechter vermoorde in sportschool

Marcos Antonio Alvarez (37), blijft hechtenis na te zijn beschuldigd van de moord op MMA-vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page