Home / Columns / Over vooroordelen gesproken….. anno 2020 (column)

Over vooroordelen gesproken….. anno 2020 (column)

Tijdens de feestdagen heb ik altijd zo’n moment van het lezen van tijdschriften, boeken of het bekijken van series, dan wel films of documentaires.

Vandaag, nieuwjaarsdag, bekeek ik drie documentaires: die van Badr, Rico en die van UFC-ster Conor McGregor. Tijdens het bekijken bekroop mij wederom de woede die Marco van K. mij vorige week op de hals haalde.

Voor wie ik het geheugen weer dien op te frissen, die rioolverslaggever van De Limburger met zijn beledigende artikel aan het adres van de in zijn bewoording “Dopingzonderaar en beroepsmishandelaar” Badr Hari, ruim “asociale” 31.000 bezoekers van Collision 2 en ruim 3,5 miljoen Nederlanders die dit gevecht vanachter de buis volgde.

Als je bij het zien van deze persoonlijke documentaires ziet hoeveel tijd, energie en trainingsarbeid deze kampioenen in hun sport steken, dat is niet normaal. Alles, werkelijk alles, moet veld ruimen om gestelde doelstellingen te behalen. Deze doelstelling is de allerbeste te worden, de allerbeste van de wereld!

Schrijf ik nu deze column om Badr Hari in een beter daglicht te zetten?

Zeker niet. Wat ik of wat een ander van hem vind is niet belangrijk, ik schrijf deze column omdat ik werkelijk sta te kijken hoe “Media” Nederland en in dit specifieke geval een dagblad als “De Limburger” zich wederom negatief uitlaat over onze mooie sport, namelijk het kickboksen!

Sinds jaar en dag proberen allerlei partijen het kickboksen uit het verdomhoekje te krijgen waar het helaas al heel wat jaren zat. Ongetwijfeld deels terecht, zeker deels onterecht. De media speelt hier helaas een hele suggestieve rol in, zo blijkt ook wel uit de column van deze Marco. Een verslaggever die er kennelijk niet toe doet en probeert zichzelf over de “negatieve” rug van anderen in de picture te spelen.

Verbroedering

Persoonlijk hoop ik dat de directie van de Limburger hem de wacht aanzegt, iets wat ik zonder slag of stoot gedaan zou hebben wanneer ik het daar voor het zeggen had. Overigens was deze column dan niet eens geplaatst. Het is namelijk suggestief, discriminerend,

Immers verbroedert sport en ook kickboksen, dat bleek ook wel afgelopen 21 december 2019. 31.000 bezoekers in een stadion en niet één onvertogen woord, schermutseling of vechtpartij. Geen gesloop aan auto’s of bushokjes na afloop, de uit voorzorg aanwezige politieagenten hoefden niet in actie te komen.

Getuigen

Gewoon een mooi sportief vechtsportevent waar 31.000 kickboksliefhebbers live getuigen waren en in meer dan 154 landen miljoenen vechtsportliefhebbers deze wedstrijd meekeken. Alleen in Nederland haalde we een ongekend record met ruim 3,5 miljoen kijkers. Iets om trots op te zijn en waar voetbalminnend Nederland een voorbeeld aan zou kunnen nemen.

Kickboksen wordt steeds meer “mainstream” en daar hebben zowel Badr als Rico een hele grote bijdrage aan geleverd. Maar ook alle grote K1 sterren als Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost en Sem Schilt hebben een belangrijke bijdrage geleverd.

Kom langs

Net zoals Raymond van Barneveld destijds darten op de kaart wist te zetten gebeurt dat nu ook door deze sporters, dus wat is er nu aan deze kampioenen negatief weg te zetten en als hersenloze types af te schilderen? Beste Media houdt uw berichtgeving feitelijk en laat alle meningen over aan alle facebookwetenschappers die hun meningen over dit gevecht ruimschoots ten toon spreiden.

Dus beste Marco, ik nodig je bij deze van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in mijn dojo waar je zult zien en ervaren dat jouw persoonlijke vooroordelen over kickboksers kant noch wal raakt en dat er echt wel een andere kant aan onze mooie sport zit.

Raimond Honig MBA (Columnist en Kickboksliefhebber pur sang)

Bekijk ook

DJ Bram Krikke krijgt pak slaag van kickbokser Luis Tavares

Een kickbokser uitdagen is niet slim. Hem uitschelden erbij in gezelschap van zijn trainer al ...

VERBAASDE REACTIES OP BRIEF GLORY KICKBOXING: ‘En wij dan’

Zaterdag verstuurde GLORY Kickboxing een brief aan haar vechters. Inhoud een positief bericht met als ...

Jorge Masvidal vs Kamaru Usman tijdens UFC 251 op 11 juli

Gilbert Burns viel wegens een coronavirus besmetting uit voor UFC 251. Een vervanger lijkt echter ...