Ouder dan 27, sportschool verboden gebied, wie snapt het nog? – Vechtsport Info
Home / Columns / Ouder dan 27, sportschool verboden gebied, wie snapt het nog?

Ouder dan 27, sportschool verboden gebied, wie snapt het nog?

Met de recente verlening van de coronamaatregelen werd ook de irritatie flink verlengt van mensen die willen sporten. Ouder dan 27 vergeet een bezoek aan de sportschool maar, of het nu buiten of binnen is.

Sportend Nederland raakt er zo langzamerhand flink klaar mee. Leeftijdsbeperkingen voor sporten, als je 27 jaar bent of jonger mag je naar de gym om buiten te sporten. Ben je ouder vergeet het dan maar.

Na 27 ben je de Sjaak

De jaarcijfertjes duizelen en werken beperkend, want waar is het bewijs dat iemand van en daar gaan we weer 27, minder besmettelijk is dan iemand van 28 of ouder. Het gaat er bij veel mensen niet meer in. De sportorganisaties en sportscholen staan weer met de mond vol tanden, maar bovenal machteloos.

Sporten is juist gezond, werd gepropageerd door de overheid om toch maar zoveel mogelijk te bewegen. Want dat is goed voor de weerstand. Maar niet voor 27 jaar en ouder, deze moeten het doen met thuis trainen en een rondje in de buurt wandelen.

Doe open

De roep om de sportscholen open te gooien wordt voor iedereen wordt steeds groter. De meesten hebben het goed voor elkaar en kunnen voldoen aan de corona eisen. Dan lees je in de krant dat er gewoon geschaatst wordt bij een binnenbaan. Maar deze staat geregistreerd als buitenbaan, met muren en een dak er omheen. Hoe dan?

Schiet mij maar in de feest verlichting. Wat is dat anders dan een sportschool waar alle ramen en deuren open kunnen. We snappen er geen hout meer van, alleen dat we graag weer willen sporten met elkaar en voor elkaar.

Alex Kowalski

Bekijk ook

‘Goed zo’: Vechtbaas White over KO verlies Askren

Dana White heeft zich dan eindelijk uitgesproken over het verlies van Ben Askren

Nieky Holzken: ‘Mijn knock-out power is alles bepalend’

Nieky Holzken zal deze week in actie te zien zijn tijdens ONE on TNT Part III

Stop het influencer boksen: ‘schande voor de sport’

Het boksen tot schande maken moet stoppen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page