Opinie: Professionele vechters moeten te vaak smeken om te vechten Nieuws
Nieuws

Opinie: Professionele vechters moeten te vaak smeken om te vechten

Opinie: Professionele vechters moeten te vaak smeken om te vechten
Opinie: Professionele vechters moeten te vaak smeken om te vechten

Wat is het nut om als vechtsporter te vechten bij een grote organisatie als je niet genoeg gevechten krijgt. Deze vraag zullen veel vechters zichzelf stellen.

Een terechte vraag overigens want er wordt geld verdiend met het vechten want waarom zou men anders professioneel gaan vechten. Toch ziet men nog al te vaak dat een top vechter haast geen ringtijd krijgt.

Als men zo de social media van de diverse (Nederlandse) kickboksers volgt dan is er een vorm van euforie te bespeuren. “Met trots kan ik aankondigen dat ik getekend heb bij een grote vechtsport organisatie,” is er veelal te lezen. Maar dan…

Praktijk voorbeeld

Men zou toch denken dat als een grote vechtsport organisatie een vechter binnenland deze zo snel mogelijk wil laten debuteren, of een groot aantal gevechten wil laten doen. Maar in de praktijk lijkt dit anders te gaan.

Afgelopen week viel een post op van een Nederlandse top vechter die reageerde onder een bericht van een collega. Deze kondigde aan blij te zijn dat deze zo veel voor hem hadden gedaan. Echter reageerde de Nederlandse vechter als volgt:

Te lang wachten

"Ik hoop dat we snel kunnen vechten … en hopen dat de onze organisatie dit jaar meer kickboksevenementen zal doen. In Europa is kickboksen erg populair dus kom maar op. Ik kan niet wachten om weer in de ring te stappen. “

Te gek voor woorden eigenlijk dat een vechter zelf aan moet geven dat deze graag wil vechten. Hoe zit het dan met de contracten, deze bevatten toch vaak een aantal gegarandeerde partijen, hoor ik u denken.

Overstappen

In de praktijk blijkt dat een contract niet veel zegt, en natuurlijk is het afhankelijk of er een geschikte tegenstander te vinden is. Vaak is dit niet het geval en dat is de reden waarom vechters wel eens crossen en vechten voor andere organisaties, om zo op peil te blijven en onder de aandacht te zijn.

Nog een voorbeeld van een vechter die er alles aan lijkt te doen om aan een gevecht te komen, is te vinden bij onze zuiderburen in België. Deze lijkt echter geen geluk te hebben tijdens de wedstrijden en verloor de ene na de andere partij. Toch blijft deze volhardend en grijpt elke gelegenheid aan om zichzelf te profileren en zich onder de aandacht te brengen.

Management

Niet gezien worden kan tenslotte betekenen dat men in de vergetelheid raakt, en dat is nou net wat men niet moet willen als vechter. Maar hoe zit het dan met het management, moeten deze niet meer doen om een vechter te laten vechten?

Een feit blijft dat vechten aan de top in de vechtsport wereld geen kinderspel is. Vaak worden zaken afgemeten aan prestaties, maar in het geval van de voornoemde Nederlandse vechter zit dat wel goed. Deze wint de ene na de andere partij, is welhaast ongeslagen en levert vuurwerk in de ring, en toch krijgt deze niet genoeg ringtijd.

Hoe denkt u over het feit dat vechters niet genoeg ringtijd krijgen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws