Home / Columns / OPGEBRAND: Wat is de houdbaarheidsdatum van een kickbokser

OPGEBRAND: Wat is de houdbaarheidsdatum van een kickbokser

OPGEBRAND: Wat is de houdbaarheidsdatum van een kickbokser

Met de grote vechtsport organisaties die noodgedwongen geen gevechten kunnen matchen, rijst de vraag hoe lang houden de vechters dit nog vol.

Met de komst van het coronavirus kwam er nog een nieuw fenomeen opzetten, lockdowns. Een nieuwe wereld met afstand houden, en beperkingen van vrijheden. Allemaal goed bedoelt maar ook killing voor veel branches waaronder de vechtsport wereld.

Neem het kickboksen, de volks vechtsport nummer 1 van onder andere Nederland. Ons land is inmiddels hofleverancier van top kickboksers die wereldwijd vechten. Toch staan er al veel vanaf media maart in de reserve stand.

En maar blijven kopen

Toch worden er aankondigingen gedaan van organisaties die een nieuwe start zeggen te maken. Enfusion, GLORY Kickboxing en een ONE Championship die reeds begonnen is in Azië met het organiseren van events. Laten we even bij ONE blijven. Deze bleven ook tijdens de coronacrisis vechters toevoegen aan het rooster.

Waaronder een aantal Nederlanders, toch wordt verwacht dat deze in 2020 geen ONE FC ring van binnen zullen zien. De opleving van het virus en de reisbeperkingen zijn daar veelal debet aan. De vechters zelf zijn er op gebrand te knokken en blijven vrolijk hun nieuwe broodheer taggen in posts.

Tegen beter weten in

Maar voor hoelang nog? Wanneer is het geduld op, een vechter moet knokken om te leven. En de zakken van de meeste vechtsport organisaties hebben de bodem al bereikt. Dat bewees GLORY kickboxing die onder curatele kwam. Wat als ver in 2021 pas weer de events open gaan voor de Nederlanders?

Hoe moet het dan met de veteranen die zijn aangekocht, redden die het nog wel. Met iedere maand die verstrijkt worden deze er niet jonger op. Hoe lang kunnen en willen deze nog mee? Of zal er nog een wonder gebeuren en ineens alles weer naar het oude terugkeren? Time Will tell!

Bekijk ook

‘Ik leef alleen nog voor mezelf’: UFC-ster Khabib is klaar

Khabib Nurmagomedov spreekt vrijuit voor hoe zijn leven zal veranderen nu hij met pensioen is ...

Regball: Worstel-basketballen op z’n Russisch (video)

Nog nooit van Regball gehoord een combinatie van Basketbal en worstelen, dan heb je wat ...

GLORY zoekt tegenstander voor kampioen Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is nog steeds ongeslagen als kampioen bij GLORY Kickboxing. Velen hebben getracht de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page