Onbekende vechters in 1 klap wereldberoemd door coronavirus – Vechtsport Info
Home / Columns / Onbekende vechters in 1 klap wereldberoemd door coronavirus

Onbekende vechters in 1 klap wereldberoemd door coronavirus

Het coronavirus eist veel slachtoffers, dwingt mensen afstand te houden en toch nader tot elkaar te komen, ook schept het gek genoeg kansen.

Nu vrijwel de hele wereld op bijna alle fronten stilstaat door het coronavirus, wordt de vechtsport ook hard geraakt. Een groot aantal bekende vechters doet oproepen, nemen hun verantwoordelijkheid en zijn er enkele zelfs persoonlijk getroffen door het virus.

De grote vechtsport organisaties worden ook getroffen door het coronavirus, lasten events af zoals UFC, GLORY en Bellator. En wordt elk event hoe klein dan ook ineens van wereldbelang. Ook zijn ineens vrijwel onbekende vechters wereld beroemd aan het worden.

Goed voor de sport?

Waar de meeste Nederlandse vechtsport media voorheen de kleinere events, onbekende vechters negeren of zelfs een bekende vechtsport organisatie die in de lande veel kickboks gala’s organiseert totaal links laten liggen, lijkt door de jacht naar nieuws dit nu ineens wel te kunnen. Ja mensen, Klaasje die vecht op 3 hoog achter is nu ook een kampioen.

Het is ook niet makkelijk om ineens zelf op zoek te moeten naar nieuws, of aandacht te besteden aan iets wat voor velen van grote betekenis is. Ik heb weet niet hoe vaak persberichten ingestuurd naar sites waar ik de naam maar niet van zal noemen die pretenderen het beste nieuws te brengen.

Zet het door

Het beste nieuws kun je namelijk niet brengen, wel het laatste en ook het meest relevantste. Want is een lokaal event of nog onbekende vechter niet juist het laatste nieuws. Met mijn management bureautje vertegenwoordig ik een aantal onbekende talenten, maar hen onder de aandacht brengen lijkt soms een kansloze missie.

Laten we hopen dat de tendens zich voortzet dat de nu onbekende ineens wel aandacht krijgen, ook als deze verschrikkelijke pandemie voorbij is, alhoewel ik het ergste vrees en de Conor McGregor’s en Rico Verhoeven’s van deze wereld weer alleen de headlines zullen halen. Hoe het ook zij voor de onbekende vechters en organisaties is het een kans om ook eens in de spotlights te staan, hoe erg de achterliggende reden ook is. OSU!

Column bijdrage door K. Hoekstra

Ook een eigen column? Mail onze redactie!

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page