Home / Columns / Nieky Holzken’s titelgevecht bij ONE Championship

Nieky Holzken’s titelgevecht bij ONE Championship

Hij maakt er zelf geen geen geheim van, Nieky Holzken. Vanaf de start van zijn verbintenis met ONE Championship heeft hij aangegeven voor de titel te willen gaan. Dat gevecht zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan verwacht.

Zijn debuut bij ONE eind 2017 was al een knaller, in wat een weerzien was met Cosmo Alexandre, bewees Holzken nog lang niet uitgerangeerd te zijn als kickbokser. Een tussenstap naar het boksen leek hem alleen maar een meer geduchtere tegenstander te hebben gemaakt.

Zijn bijnaam ‘The Natural’ deed hij dan ook eer aan en vernietigde Alexandre met een uppercut knock-out. Eerder deze maand stond Holzken tegenover Mustapha Haida, die het nakijken had tegen de Helmonder die won via besluit van de jury.

Voor de titel

De weg naar een titelgevecht bij ONE ligt wijd open, en kan wel eens dichterbij zijn dan gedacht. Bronnen melden dat het dit voorjaar zal kunnen zijn, denk dan aan april of mei.

LEES OOK: Nieky Holzken vernietigde Cosmo Alexandre

Vandaag maakte ONE haar eerste partijen bekend voor ONE: Roots of Honor welke 12 april gehouden gaat worden in Manilla op de Filippijnen. ONE verbindt exotische titels aan haar events. Een analyserend oog zou het verband kunnen leggen tussen Roots en Honor.

Nederland

Holzken immers heeft immers beiden zowel Roots en Honor, komend uit een roemrijk kickboks verleden en een vechter met eer. Het kan wel eens een heet voorjaar worden bij ONE met een Nederlands tintje.

Bekijk ook

Corruptie en hebzucht brengen het boksen naar de afgrond

Corruptie en hebzucht brengen het boksen naar de afgrond

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

Column: regels van de Vechtsportautoriteit, begrijpt u het nog?

Met enige verbazing hoorde ik vandaag een aantal verhalen aan van mensen met een enorme ...

Badr Hari doping misbruik

GLORY: Badr Hari dit voorjaar in Nederland de ring in?

Het is angstvallig stil rondom Badr Hari en de vermeende doping overtreding, na de storm ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT