Home / Columns / Nieky Holzken’s titelgevecht bij ONE Championship

Nieky Holzken’s titelgevecht bij ONE Championship

Hij maakt er zelf geen geen geheim van, Nieky Holzken. Vanaf de start van zijn verbintenis met ONE Championship heeft hij aangegeven voor de titel te willen gaan. Dat gevecht zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan verwacht.

Zijn debuut bij ONE eind 2017 was al een knaller, in wat een weerzien was met Cosmo Alexandre, bewees Holzken nog lang niet uitgerangeerd te zijn als kickbokser. Een tussenstap naar het boksen leek hem alleen maar een meer geduchtere tegenstander te hebben gemaakt.

Zijn bijnaam ‘The Natural’ deed hij dan ook eer aan en vernietigde Alexandre met een uppercut knock-out. Eerder deze maand stond Holzken tegenover Mustapha Haida, die het nakijken had tegen de Helmonder die won via besluit van de jury.

Voor de titel

De weg naar een titelgevecht bij ONE ligt wijd open, en kan wel eens dichterbij zijn dan gedacht. Bronnen melden dat het dit voorjaar zal kunnen zijn, denk dan aan april of mei.

LEES OOK: Nieky Holzken vernietigde Cosmo Alexandre

Vandaag maakte ONE haar eerste partijen bekend voor ONE: Roots of Honor welke 12 april gehouden gaat worden in Manilla op de Filippijnen. ONE verbindt exotische titels aan haar events. Een analyserend oog zou het verband kunnen leggen tussen Roots en Honor.

Nederland

Holzken immers heeft immers beiden zowel Roots en Honor, komend uit een roemrijk kickboks verleden en een vechter met eer. Het kan wel eens een heet voorjaar worden bij ONE met een Nederlands tintje.

Bekijk ook

Letselschade door kickboksen: ‘Pas op waar je traint’

Kick of Thai Boksen en alle aanverwante sporten zijn voor algehele vrije beoefening open en zijn niet te reguleren of te beheersen.

Gevecht met de blote vuist krijgt bloederig einde

Woonwagencultuur: ‘Blote vuist boksen hoort erbij’

Boksen met de blote vuist ook wel bekend als Bare Knuckle is in sommige culturen heel gewoon.

Badr Hari en Rico Verhoeven vliegen elkaar in de haren op Instagram

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven: ‘Wat mag dat kosten?’

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven: 'Wat mag dat kosten?'

REGIO NIEUWS UITGELICHT