Home / Columns / Nieky Holzken’s titelgevecht bij ONE Championship

Nieky Holzken’s titelgevecht bij ONE Championship

Hij maakt er zelf geen geen geheim van, Nieky Holzken. Vanaf de start van zijn verbintenis met ONE Championship heeft hij aangegeven voor de titel te willen gaan. Dat gevecht zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan verwacht.

Zijn debuut bij ONE eind 2017 was al een knaller, in wat een weerzien was met Cosmo Alexandre, bewees Holzken nog lang niet uitgerangeerd te zijn als kickbokser. Een tussenstap naar het boksen leek hem alleen maar een meer geduchtere tegenstander te hebben gemaakt.

Zijn bijnaam ‘The Natural’ deed hij dan ook eer aan en vernietigde Alexandre met een uppercut knock-out. Eerder deze maand stond Holzken tegenover Mustapha Haida, die het nakijken had tegen de Helmonder die won via besluit van de jury.

Voor de titel

De weg naar een titelgevecht bij ONE ligt wijd open, en kan wel eens dichterbij zijn dan gedacht. Bronnen melden dat het dit voorjaar zal kunnen zijn, denk dan aan april of mei.

LEES OOK: Nieky Holzken vernietigde Cosmo Alexandre

Vandaag maakte ONE haar eerste partijen bekend voor ONE: Roots of Honor welke 12 april gehouden gaat worden in Manilla op de Filippijnen. ONE verbindt exotische titels aan haar events. Een analyserend oog zou het verband kunnen leggen tussen Roots en Honor.

Nederland

Holzken immers heeft immers beiden zowel Roots en Honor, komend uit een roemrijk kickboks verleden en een vechter met eer. Het kan wel eens een heet voorjaar worden bij ONE met een Nederlands tintje.

Bekijk ook

Brute afstraffing MMA-vechter schuld scheidsrechter (video)

Silvana Gomez strafte Gilsely Perea gisteren flink af tijdens het UWC 25 evenement in Tijuana, ...

‘Ik stop met aardig zijn’: UFC-ster McGregor slaat genadeloos terug

Conor McGregor heeft nogmaals bevestigd dat zijn vuil pratende persoonlijkheid terug is, terwijl hij tegelijkertijd ...

‘Voor criminelen geen plek’: Kickboksen bij de Politie

Dat politieagenten ook kickboksen is iets wat veel burgers misschien niet direct verwachten. Toch heeft ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page