Home / Columns / NEKSLAG: Sportscholen dupe van nieuwe coronamaatregelen

NEKSLAG: Sportscholen dupe van nieuwe coronamaatregelen

NEKSLAG: Sportscholen dupe van nieuwe coronamaatregelen

Dinsdagavond werden de nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt in een poging het virus een halt toe te roepen.

De horeca en sportsector worden zwaar getroffen door de nieuwe coronamaatregelen. Kroegen en restaurants moeten dicht, afhalen wel toegestaan maar fysiek een etentje kunnen we voorlopig vergeten. Dat dit minder omzet betekent heeft de eerdere lockdown uitgewezen. Vrees is dat veel horeca bedrijven het niet zullen overleven.

Daar gaan we weer

Voor de sportsector en de sportscholen kwam ook de klap aan. Volwassen mogen wel trainen, maar niet meer in groepsverband. wel met 4 volwassenen op 1.5 meter, wat een hoop gedoe zal geven. De eerste sportschoolhouders melden de aangepaste maatregelen met tegenzin op social media. Boks, kickboks en overige vechtsport lessen gaan niet door, contributies worden weer bevroren ook hier omzet verlies.

“Ik wordt er niet goed van zegt een sportschoolhouder. We moeten alle volwassen leden melden dat zij niet meer kunnen boksen. Prive lessen mogen wel en de jeugd ook. 4 volwassenen op 1.5 meter hoe moet ik dat gaan regelen, half uur les per groepje misschien? Dit gaat me de kop kosten als dit lang gaat duren, als er ook nog eens een echte lockdown komt. “

Op je reet zitten

Voor de beoefenaars die net weer gewend waren aan het trainen onder voorwaarden is het ook geen goed nieuws en een tegenvaller. “Daar gaan we weer, zijn we net weer lekker in het ritme kun je weer op je reet gaan zitten. Sparren mag niet, nou dan train ik wel op zolder op de bokszak. ” De komende periode zal uitwijzen hoe het virus zich zal gedragen.

Of eerder hoe de Nederlanders zich zullen gedragen. Er zal met spoed een mondkapjes plicht worden ongevoerd voor openbare ruimtes. Het lot lijkt in onze eigen hand te liggen, nu maar hopen dat dit zal leiden tot het bedwingen van het coronavirus.

Bekijk ook

Spannend moment voor UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov

Vrijdagochtend werden de vechters gewogen voor het UFC 254: Khabib vs Gaethje event gewogen. Altijd ...

GLORY Kickboxing kampioen Alex Pereira tekent bij MMA-organisatie

Het ziet er naar uit dat GLORY Kickboxing kampioen Alex Pereira weer MMA gaat vechten. ...

Teofimo Lopez ging geblesseerd gevecht aan met Vasyli Lomachenko

Tijdens hun bokswedstrijd om de wereldtitels van Vasyli Lomachenko stond Teofimo Lopez naar verluidt zwaar ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page