Nederlandse topboksers mogen wel vechten, kickboksers niet
Home / Columns / Nederlandse topboksers mogen wel vechten, kickboksers niet

Nederlandse topboksers mogen wel vechten, kickboksers niet

Nederlandse topboksers mogen wel vechten, kickboksers niet

Daar waar de Nederlandse topkickboksers uitgesloten zijn van wedstrijden de aankomende weken, mogen boksers wel de ring in.

Het feit dat boksers wel de ring in morgen en kickboksers niet is te verklaren in het feit dat de bokssport van een uitzonderingspositie gebruik kan maken via het NOC*NSF. Met de NOC*NSF achter zich valt het boksen onder de classificatie topsport en mogen boksers mee doen aan wedstrijden zoals Enrico Lacruz.

Lacruz zal voor Nederland uitkomen tijdens het internationaal Alexis Vastine Boxing Tournament gehouden op 28 t/m 30 oktober in La Chapelle-sur-Erdre Frankrijk. De bokser heeft dit toernooi nodig om zich te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van 2021.

GLORY 76 afgelast

Binnen de kickboks scene is er veel discussie waarom het boksen wel door mag gaan en het kickboksen niet. Zou werd het GLORY 76: Badr vs Benny event van 7 november afgelast, onder het mom van een covid-19 besmetting bij Badr Hari. Echter beweren bronnen dat het event sowieso niet door zou gaan omdat GLORY geen topsport erkenning kreeg van de NOC*NSF.

De Vechtsportautoriteit melde 14 oktober dat het NOC*NSF sporters uit de top 8 van UFC, Bellator, OneFC en GLORY op goedgekeurde locaties toe liet te trainen. Echter werd later door het kabinet besloten dat alle topsport events behalve het voetbal geen doorgang mochten hebben voor de aankomende weken.

Column bijdage: W. Poortvliet

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page