Nederlandse kickboksers kunnen de K-1 weer groot maken? Columns
Columns

Nederlandse kickboksers kunnen de K-1 weer groot maken?

Nederlandse kickboksers kunnen de K-1 weer groot maken?

De oude tijden van de K-1 kunnen weer herleven mits Nederland zich er mee gaat bemoeien

Er wordt nog veel gesproken over de oude tijden van weleer toe de K-1 nog het kickboks toernooi was waar elke vechter van droomde om aan deel te nemen. Tegenwoordig bestaat de K-1 nog steeds maar is Nederland niet echt meer vol vertegenwoordigd. Roel Mannaart is een van de vechters die nog regelmatig aantreden in de K-1 ring, en de gedachten aan weleer levend houden. Maar is er een echte opleving mogelijk, kan de K-1 weer het niveau halen van vroeger met dito vechters?

Nederlandse kickboksers kunnen de K-1 weer groot maken?

K-1 bomvol licht Japanners maar waar zijn de zwaargewichten?

De huidige K01 zit bommetje vol met Japanse vechters in alle gewichtsklassen behalve een echt gevulde zwaargewicht divisie. Deze wordt haast alleen ingevuld door buitenlandse vechters, iets wat in het verleden ook veelvuldig voorkwam. Als men aan de K-1 denkt en haar vechters dan komen namen als Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt, Ismael Londt, Badr Hari en een Alistair Overeem naar voren. Die vaak tegen vechters als een Branco Cikatic, Jerome Le Banner, Andy Hug, Musashi en een Mirko Cro Cop in de ring stonden. De jaren van 1993 tot 2010 waren mooie K-1 jaren volgens velen, waarom komen deze niet terug.

Vechters van toen tegenover die van nu, Rico zou geen kans maken in de K-1

Vaak wordt er een vergelijk gemaakt tussen de vechters van toen en de huidige kickboksers zoals Rico Verhoeven, wat je veel hoort is: "Als Rico in de K-1 zou moeten vechten van toen, maakte hij geen kans." Maar is dit wel zo? Is dit een legitiem vergelijk? Kijk eens naar GLORY en haar zwaargewicht divisie, daar zitten toch een aantal stevige vechters in die in een huidige K-1 niet zouden misstaan. Maar waarom zouden deze in een K-1 gaan vechten als er een GLORY is? Of neem Enfusion daar zitten ook een aantal stevige vechters zoals een Ismael Lazaar, Luis Tavares die in een K-1 toernooi tussen de rest niet zouden misstaan. Dat er anders getraind dient te worden is een veel gehoorde kreet, want de trainingen voor K-1 of een simpele partij van 3 of 5 ronden verschilt nogal.

Haal de Japanners naar Nederland

Wat een optie zou zijn om de Japanse vechters in Nederland te laten vechten, dit gebeurde vroeger ook Nederland gold als het land waar je moest trainen om überhaupt maar kans te maken in de K-1. En dit zou zo gek niet eens zijn, top gyms zat. Neem een Mike's Gym, Hemmers Gym, Colosseum of enig andere waar de huidige kampioenen vandaan komen. Laat ze daar mee trainen en het niveau zal flink omhoog gaan. In Japan kijkt men anders tegen vechters aan, echter wordt het in Nederland ook steeds meer mainstream dus waarom dan ook geen K-1 kwalificaties of eindtoernooi hier.

In Japan waren wij goden, in Nederland was ik gewoon de man op straat

Als je gesprekken hebt met de K-1 vechters van destijds dan hoor je ook hoe er tegen hen werd aangekeken in Japan. Daar lag men werkelijk aan hun voeten, terwijl zij amper konden rekenen op aandacht in Nederland. Hier viel men niet op in demente, in Japan wel. Heel jammer maar de tijden zijn veranderd, het kickboksen zit positief in de lift qua aandacht en reputatie. Dus is volgens velen de tijd rijp om de K-1 weer nieuw leven in te blazen. Natuurlijk zijn er Final 8 etc die gebruikt worden door de huidige promoties, maar toch had de K-1 iets speciaals, een niche net als de Formule 1. De top tegen de top, zal het ooit nog mogelijk zijn?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws