VIDEO | Nederlandse Karateka Dave Kengen een voorbeeld voor velen – Vechtsport Info
Home / Columns / VIDEO | Nederlandse Karateka Dave Kengen een voorbeeld voor velen

VIDEO | Nederlandse Karateka Dave Kengen een voorbeeld voor velen

Dave Kengen is een inspiratie voor velen, dat kan ook niet anders, want Dave op het eerste gezicht een jongen met een handicap, zal je doen verbazen, De karateka uit Spaubeek (Limburg) is geen pushover sterker nog ondanks zijn handicap weet hij goed mee te komen met niet gehandicapte mede karate beoefenaars. Maar hij doet meer dan karate zo doet ook aan rolstoel biljarten waar hij zelfs de eerste Nederlander in jaren op het onderdeel ‘Wheelchair’ bij EK Pool was.

Veelzijdige sporter

Dave Kengen is geboren met het zeldzame TAR-syndroom waardoor hij in een rolstoel zit, echter heeft hij wel armen en benen maar zijn deze niet verder ontwikkeld zoals bij een niet gehandicapt persoon. Toch stopte dit hem niet om aan karate te gaan doen, sinds zijn 5e jaar beoefend hij dan ook deze sport en heeft al hoge pieken bereikt.

WK Karate

In oktober 2014 deed Dave mee aan het WK Karate in Tokio Japan, als zwarte bander in het Shotokan Karate deed hij onder andere mee aan de kata vormen. Niet alleen in Nederland valt Dave op met zijn prestaties maar over de hele wereld is hij inmiddels een beroemdheid geworden. Heel goed om te zien dat men ook met een beperking aan vechtsport kan doen, en gewoon mee doet in de reguliere trainingen en wedstrijden, alle lof voor Dave Kengen, OSU!

Bekijk ook

7-seconden ‘KO’ in UFC-debuut: Vechter blesseert knie tijdens viering

Terrance McKinney had afgelopen nacht een top-debuut op UFC 263.

🎥 Scheids gooit handdoek uit ring: Weigert wedstrijd te stoppen

De scheidsrechter weigerde de wedstrijd te stoppen

📺 UFC Replay: Diaz faalt, Adesanya domineert en 1e Mexicaanse kampioen

Er stonden twee titels op het spel en de terugkeer van 'Badboy' Nate Diaz.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page