Muhammad Ali vocht het eerste MMA gevecht ooit Columns
Columns

Muhammad Ali vocht het eerste MMA gevecht ooit

Muhammad Ali vocht het eerste MMA gevecht ooit

Muhammad Ali vocht het eerste MMA gevecht ooit, en meer zaken die je waarschijnlijk niet wist over deze boks legende!

Muhammad Ali was niet alleen een van de allerbeste boksers, hij was een iconisch symbool van vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Helaas heeft de wereld op 3 juni 2016 een van zijn iconische symbolen verloren, hij stierf op 74-jarige leeftijd. Ali had het syndroom van Parkinson sinds 1984 en overleed ten gevolge van septische shock nadat hij voor ademhalingsproblemen was opgenomen. Wij hebben wat zaken op een rij gezet over deze levende legende van het boksen.

Ali vocht het eerste MMA gevecht

Ali heeft het eerste mixed gevecht gehouden die MMA zou beïnvloeden. Niet alleen was Ali een van de grootste boksers van de wereld, maar hij had meegedaan in een amateur worstel evenement voor de Japanse Amateur Wrestling Association. Zijn tegenstander was Antonio Inoki. Strafpunten werden gegeven voor de aanval die Inoki uitvoerde, de hele tijd de schoppen en Ali op de grond gooiende. Maar Ali had slechts zes stoten door de 15 rondes uitgedeeld en de winst werd bezegeld in zijn voordeel. En lees het MMA was geboren!

Muhammad Ali vocht het eerste MMA gevecht ooit

Zijn echte naam

Ali's echte naam was Cassius Marcellus Clay. Hij was vernoemd naar een 19de-eeuwse abolitionist die 40 slaven bevrijd had die hij van zijn vader geërfd had. En het was ook de tweede neef van Henry Clay, die een vertegenwoordiger Kentucky was in de Verenigde Staten (Senaat) en het Huis van Vertegenwoordigers.

Waarom Muhammad Ali begon boksen

Ali begon boksen omdat zijn fiets werd gestolen. Toen Ali had gemeld dat zijn rode fiets die hij voor Kerstmis had ontvangen, werd gestolen, had hij tegen een politie agent (Joe Martin) gezegd wat hij met de dader zou doen als hij hem ooit zou vinden. Martin gaf boksles in een recreatiecentrum en stelde voor dat Ali leerde hoe te boksen. Martin werd zijn eerste coach.

Hij was bang om te vliegen

Ali was bang om te vliegen en wilde de Olympische Spelen van 1960 in Rome, Italië overslaan. Gelukkig heeft zijn coach Joe Martin hem ervan overtuigd om te gaan. Ali had een ​​parachute gekocht en droeg die tijdens de vlucht naar Rome. Hij zou goud in de lichte zwaargewicht divisie winnen.

Ali's gouden medaille

Nadat hij de lichte zwaargewicht gouden medaille had gewonnen tijdens de Olympische Spelen van 1960, waren er geruchten dat de Olympier zijn medaille in de Ohio-rivier had gegooid nadat hij geconfronteerd werd met wreed racisme in een restaurant waar alleen blanken welkom waren. In feite, jaren later erkende Ali dat hij het verkeerd had gedaan. Hij kreeg een vervangende medaille bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996.

Voordat hij Mohammed werd

Voordat hij zijn naam veranderde in Muhammad Ali, veranderde hij zijn naam eerst op "Cassius X". Hij deed dit toen hij aankondigde dat hij zich bij de natie van de islam had aangesloten. Met Malcolm X aan zijn zijde en Sonny Liston, verklaarde hij dat zijn achternaam Clay zijn "slaafnaam" was. Zijn naam Muhammad Ali werd op 6 maart 1964 aan hem gegeven door de Islamitische leider Elijah Mohammed.

Muhammad Ali werd veroordeeld en ontdaan van zijn titel

Ali werd in 1967 veroordeeld voor dienst weigering. Hij verklaarde dat hij niet wilde vechten in de Vietnam-oorlog wegens religieuze overtuigingen. Ali werd van zijn wereldtitel gestript en verloor zijn vergunning om in veel landen om te vechten. Hij zou bijna vier jaar niet vechten tot het Amerikaanse Hooggerechtshof in 1971 zijn veroordeling had omgezet.

Ali was een theateracteur

Ali was een kleinkunst en een theateracteur. Beroemd om zijn promotievaardigheden en onvermoeiendheid, weten niet veel mensen dat hij ook een album had ingesproken en had opgenomen met achtergrondmuziek met de titel I Am The Greatest. Daarnaast heeft Ali tijdens zijn verbannen jaren eigenlijk op Broadway doorgebracht. Als "Buck White" was Ali een militante zwarte leraar. Helaas liep de show niet zoals het moest en werd snel van de bühne gehaald.

Muhammad Ali was Iers ...?

Ali heeft een Ierse achtergrond. Zijn overgrootvader Abe Grady was van oorsprong een Ier die naar de Verenigde Staten was gemigreerd. Grady trouwde uiteindelijk een vrijgemaakte slavin. De oma van Ali, Odessa Lee Grady Clay, gaf hem aan met de achtenaam Clay.

Muhammad Ali krijgt 15 gijzelaars vrij

Ali had in 1990 had hij 15 gijzelaars uit Koeweit bevrijd. Al met pensioen was Ali naar Irak gevlogen en met Saddam Hussein als een moslim en als een Amerikaan gesproken. Hoewel zijn spraak verslechterde sinds hij in 1984 met Parkinson's was gediagnosticeerd, kon hij Hussein overtuigen om 15 gijzelaars vrij te laten. Ali was in Bagdad gebleven tot Hussein het einde van zijn deal was nagekomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws